Wijndomein Valke Vleug Pinot Auxerrois 'Acacia' 2020

België|Scheldeland
Met een natuurlijke fermentatie en lagering op grote Acacia houten vaten is de opvolger van de witte Pinot Auxerrois 2019 een complexe, gastronomische wijn. De neus is levendig met agrum, lentebloesems, pitfruit en wat toast. Dat extraverte wordt verdergezet in de mond met een combinatie van densiteit én fraîcheur. Het acaciahout is mooi versmolten en geeft de wijn lengte en pit. Een tikje Pinot Gris en Pinot Blanc zorgt voor extra breedte en spanning. Het klein bittertje in de finale maakt hem een ideale foodwijn. En dit bij slechts 11,5%!
Prijs € 19,95 Member prijs € 19,95
Met een natuurlijke fermentatie en lagering op grote Acacia houten vaten is de opvolger van de witte Pinot Auxerrois 2019 een complexe, gastronomische wijn. De neus is levendig met agrum, lentebloesems, pitfruit en wat toast. Dat extraverte wordt verdergezet in de mond met een combinatie van densiteit én fraîcheur. Het acaciahout is mooi versmolten en geeft de wijn lengte en pit. Een tikje Pinot Gris en Pinot Blanc zorgt voor extra breedte en spanning. Het klein bittertje in de finale maakt hem een ideale foodwijn. En dit bij slechts 11,5%!
5% korting en free shipping?
Word Vinetiq Member!

Specificaties

Vintage

2020

Volume

0.7500

Alcohol procent

11.50

Wijngaard, druif en ambacht

Grape Varieties

Pinot Auxerrois (95%), Pinot Blanc, Pinot Gris

Soil

Zandleem met diepere kleilagen

Vinification

De Auxerrois druiven worden manueel geoogst en getrieerd waarna een hele trossen persing volgt. De spontane fermentatie komt op gang op RVS-tanks en wordt verdergezet in 500l acaciahouten vaten. Na 10 maanden op barrique wordt de wijn gebotteld met minimale interventie.

Tips om te genieten

Food Pairing

Asperges, rijkere salades, visgerechten, kreeft en gevogelte

Serving temperature

7 - 10°C

Aging Potential

2026

Klimaat en locatie

Regio

Scheldeland
Cold
Cool
Intermediate
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem

Wijnprofiel

Fraicheur

Body

Tannin

Sweetness

Alcohol

Smaakprofiel

Crisp white

Simonne Wellekens (De Standaard Magazine) over de cuvée 2019 -

Felicitaties aan de wijnmaker van Valke Vleug. Deze wijn is uitstekend gemaakt, raszuiver en puur met een schitterende balans en alle elementen die een wijn hoort samen te brengen: frisheid, rijp fruit, een milde zuurgraad, een delicate molligheid, een evenwichtige structuur, breed met een perfecte dosis hout. De diepe strogele kleur, de geuren van citrusvrucht, peer, een fijne kruidigheid, een hint van peper en bloemen vormen een mooi uitgebalanceerd en stabiel aroma, niet opstuivend maar voldoende intens en verfijnd. De smaak start zacht met een prima vulling. Een sappige kern trekt zich door tot in de finale. Mooi droog einde met fijne bitterheid. Ik proefde al eerder auxerrois gerijpt op acaciahout en was er voor gewonnen. Verrassend dat de wijn van deze druif zich zo mooi gedraagt in dit soort vaten. Wordt hier een Belgische stijl gecreëerd? Mooi! 

Wijndomein Valke Vleug

Wijndomein Valke Vleug is de wijn(t)huis van Vinetiq. Het domein ontvangt vandaag haar gasten in een aardse architectuur die aan de klassieke Vlaamse hoeve een nieuwe dimensie geeft. Internationaal gerenommeerd architect Vincent Van Duysen zorgde voor een unieke moderne interpretatie. De rust en soberheid van het domein vormen vandaag een nieuw lokaal baken te midden van het sereen groen van open velden en 4,3 hectaren omliggende wijngaard.

Ontdek Wijndomein Valke Vleug
Copyright Vinetiq 2021 ©