Champagne Henri Giraud 'Ratafia' Solera

Frankrijk|Champagne|Aÿ
Henri Giraud is de voorzitter van de vereniging van Ratafia makers in Champagne. En dus wil hij enkel het beste rond en in de fles krijgen. Deze Ratafia is op een 20 jaar oude Solera gebaseerd wat hem zijn licht oxidatieve kant geeft, denk Madeira. Zoet overleeft enkel bij gratie van voldoende zuren en dat is hier ook het geval. Wat een fantastische ontdekking!
Prijs € 56,00 Member prijs Bespaar € 7,00 € 49,00
Binnenkort weer beschikbaar
Henri Giraud is de voorzitter van de vereniging van Ratafia makers in Champagne. En dus wil hij enkel het beste rond en in de fles krijgen. Deze Ratafia is op een 20 jaar oude Solera gebaseerd wat hem zijn licht oxidatieve kant geeft, denk Madeira. Zoet overleeft enkel bij gratie van voldoende zuren en dat is hier ook het geval. Wat een fantastische ontdekking!

Specificaties

Volume

0.5000

Alcohol procent

16.00

Wijngaard, druif en ambacht

Grape Varieties

70% Pinot Noir, 30% Chardonnay

Soil

Kalkrijke gronden

Vinification

Deze likeur wordt gemaakt door ongefermenteerd druivensap van Champagnedruiven en Marc de Champagne, een neutrale alcohol van Champagne druiven, te mengen tot een zoete gefortifieerde dessertwijn van ongeveer 16% alcohol

Tips om te genieten

Food Pairing

Zoete desserts, meloen, fruittaarten, cremeux kazen

Serving temperature

7 - 10°C

Aging Potential

2050

Klimaat en locatie

Regio

Champagne
Cold
Cool
Intermediate
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem

Wijnprofiel

Fraicheur

Body

Tannin

Sweetness

Alcohol

Smaakprofiel

Sweet & Dessert

Domaine Henri Giraud

Dit edele wijndomein gaat helemaal terug tot in 1625, en wordt vandaag in de hoedanigheid van Claude Giraud door de twaalfde generatie bestierd. Het huis kiest heel bewust voor een bescheiden productie (amper 300.000 flessen per jaar) en biedt daarmee één van de meest exclusieve champagnes aan van de regio.

Ontdek Henri Giraud
Copyright Vinetiq 2021 ©