Cheers!

Vinetiq is een wijnboetiek met een eigen touch. Onze fijne selectie wijnen vind je op onze webshop als ook in de betere restaurants of op events en festiviteiten. Bij Vinetiq brengen we graag leven in de brouwerij en willen we de fijnste, lekkerste wijnen aan onze klanten presenteren die je nét niet overal vindt.

Wijn is een ware wetenschap. Bij Vinetiq kennen we het ganse landschap en alle moeilijke termen. De juiste diploma’s en certificaten hangen bij Vinetiq aan de muur. Noem ons gerust wijnnerds. Maar zonder poeha. Het draait om plezier en het delen van ontdekkingen. We hebben één doel: onze klanten pretentieloos laten genieten van een goed glas wijn! Want, samen wijn drinken is veel leuker dan alleen.  

Bij Vinetiq zijn we een tikkie eigenzinnig in onze wijnselectie. Een wijn moet elegant zijn, liefst wat “laagjes” hebben en een iets lager alcoholgehalte is een troef: méér smaak, meer verrassingen!  We hebben een voorliefde voor kleinere wijndomeinen met echtheid en een smoel. In die wijnen zit ziel en dat proef je in het glas.

“Wine is truly an art worth loving. And we want to share our passion and expertise for it with you. Our goal is to offer you an online wine boutique where you can find and learn about great cool climate wines. It’s as simple as that.”

 

 

Er was eens...

De droom van Pieter was ooit zelf wijn te maken. In 2016 kwam hij in contact met Jan, die een geschikt perceel grond had met een borrelende goesting iets bijzonders te doen.

In 2017 gingen de eerste wijnstokken op Wijndomein Valke Vleug in het Vlaamse Liezele in de grond. Snel daarna besloten Jan en Pieter om niet alleen zelf wijn te maken maar óók andere wijnen van over de hele wereld te importeren die in het plaatje passen. Vinetiq was geboren.

Met reeds een bewezen parcours in wijnhandel en -verkoop sloot Johan kort nadien aan als derde vennoot. Johan zag in Vinetiq de unieke kans zijn kennis en inzichten om te zetten in een frisse aanpak waar het product centraal staat.

De drie partners in crime vinden elkaar in hun goesting tot ondernemen, een groot enthousiasme en de vurige wens met Vinetiq een eerlijk, echt en kwaliteitsvolle wijnzaak uit te bouwen.

Copyright Vinetiq 2021 ©