The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Wij gebruiken cookies om je ervaring beter te maken.Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen.Meer informatie.
Chardonnay is zonder twijfel de bekendste van alle druivensoorten. “Ik drink graag Chardonnay” kan echter vanalles betekenen: van flauwe supermaktwijn over goddelijke Champagne tot iconische grand cru. Met Chardonnay kan je veel kanten uit.
We mochten opkomend talent Nick Van den Broeck en zijn team van Château de Mirwart uit Saint-Hubert verwelkomen op ons Wijndomein Valke Vleug. Zijn gastronomische creaties maakt Nick volgens zijn intuïtie en buikgevoel. En of hij dat deed... een unieke culinaire beleving!
Met wat kennis smaakt wijn nog beter. Wijn begrijpen begint bij de druiven, iedere variëteiten met z’n eigen karakter, geschiedenis en gezicht – bijna zoals mensen! En elk verhaal van een druivensoort is bijzonder...
Het seizoen van het witte goud is weer gestart. Het fijne bittertje en de natuurlijk zoetheid van de groente, maken het ietwat uitdagend om een geschikte wijn erbij te vinden. Maar we zouden jouw wijnpartner niet zijn, als we niet enkele vuistregels voor je oplijsten.
Tijdens het weekend van 24 – 27 maart mochten we meer dan 800 wijnliefhebbers en professionals ontvangen op ons Wijndomein Valke Vleug. Bedankt aan alle aanwezigen voor het hartverwarmende enthousiasme!
Riesling heeft de laatste jaren een grote sprong in populariteit gemaakt. Van een druif die steevast en vaak verkeerdelijk met zoete of halfzoete wijnen werd geassocieerd tot één van de meest geliefde onder sommeliers en liefhebbers.
Furmint is een druif om in het oog te houden. De wijnconnaisseurs weten dat al langer en roemen haar om haar veelzijdigheid. Ze vormt de basis van de zoete Tokaj en sinds enkele jaren schittert ze ook in eigenzinnige stille wijnen. Tijd om deze cool climate druif onder de loep te nemen.
Op 14-jarige leeftijd stond Steven Van Roemburg voor een keuze: bijklussen in de supermarkt of werken in de horeca. Hij koos voor het laatste en sindsdien heeft de passie voor de gastronomie hem niet meer losgelaten. Nu, zo’n 23 jaar later, is Steven Van Roemburg hoofdsommelier bij Restaurant Meliefste* in Wolphaartsdijk, Nederland.