Vinetiq Blog

 1. Fall Taste-in 2023

  Tijdens het weekend van 21 – 23 oktober mochten we meer dan 500 wine lovers en professionals ontvangen op ons Wijndomein Valke Vleug. Een ideaal moment om onze beste cool climate wijnen en andere nieuwkomers te laten proeven voor het najaar.

  Lees meer
 2. Herbeleef HarFest 2023

  Op 1 oktober vierden we samen met 120 wijnliefhebbers het einde van de oogst. Wijngaardenier Bram nam hen mee de wijngaard in om samen de laatste trossen te plukken. In de wijnmakerij legde wijnmaker Pieter het verdere proces uit en kon iedereen al proeven van het eerste druivensap. De weergoden waren ons goedgezind; onder een stralende blauwe lucht schoven we aan een lange tafel aan om te klinken op de oogst en te genieten van een heerlijke BBQ!

  Lees meer
 3. Orange wines: hip & happening

  Orange wines zijn hip en happening in de wijnwereld. Het vloeibare goud trotseert al menig menukaart in de betere restaurants en wijnbars. Daar kunnen wij alleen maar blij om zijn: orange wine is een fijn alternatief voor een glas rood of wit, en is verrassend lekker te combineren in de keuken.

  Lees meer
 4. Kobe Desramaults x Wijndomein Valke Vleug

  Wat een ervaring! Drie weken lang mochten we gasten verwelkomen op ons Wijndomein Valke Vleug om te genieten van de kunsten van Kobe Desramaults. Op ons overdekt terras stak hij de grill aan om samen met zijn sous-chefs, Tiziano en Francesco, dagelijks een verrassend menu te voorzien. Om het geheel compleet te maken, zorgden we voor perfect pairende wijnen uit ons Vinetiq assortiment.

  Lees meer
 5. Druif in de Kijker - Pinot Noir

  Met wat kennis smaakt wijn nog beter. Wijn begrijpen begint bij de druiven, iedere variëteiten met z’n eigen karakter, geschiedenis en gezicht – bijna zoals mensen! En elk verhaal van een druivensoort is bijzonder...

  Lees meer
 6. Vurige wine pairings voor het BBQ seizoen

  De BBQ terug aansteken: hét ultieme zomermoment. Groenten, vlees, vis en zelfs fruit smaken zo rijk en puur, nadat ze door echte vlammen gelikt zijn. Niet alleen de allerkrachtigste wijne,, maar ook delicate Pinot Noirs, kruidige Grüner Veltliners en Chardonnays met fijne toetsen van eik staan prachtig, om niet te zeggen beter, naast deze fijne vis en vleeswaren.

  Lees meer
 7. Druif in de Kijker - Chardonnay

  Chardonnay is zonder twijfel de bekendste van alle druivensoorten. “Ik drink graag Chardonnay” kan echter vanalles betekenen: van flauwe supermaktwijn over goddelijke Champagne tot iconische grand cru. Met Chardonnay kan je veel kanten uit. 

  Lees meer
 8. Wine & Dine | Nick Van den Broeck | Château de Mirwart

  We mochten opkomend talent Nick Van den Broeck en zijn team van Château de Mirwart uit Saint-Hubert verwelkomen op ons Wijndomein Valke Vleug. Zijn gastronomische creaties maakt Nick volgens zijn intuïtie en buikgevoel. En of hij dat deed... een unieke culinaire beleving!

  Lees meer
Pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©