Vinetiq Blog

 1. Druif in de Kijker - Chardonnay

  Chardonnay is zonder twijfel de bekendste van alle druivensoorten. “Ik drink graag Chardonnay” kan echter vanalles betekenen: van flauwe supermaktwijn over goddelijke Champagne tot iconische grand cru. Met Chardonnay kan je veel kanten uit. 

  Lees meer
 2. Wine & Dine | Nick Van den Broeck | Château de Mirwart

  We mochten opkomend talent Nick Van den Broeck en zijn team van Château de Mirwart uit Saint-Hubert verwelkomen op ons Wijndomein Valke Vleug. Zijn gastronomische creaties maakt Nick volgens zijn intuïtie en buikgevoel. En of hij dat deed... een unieke culinaire beleving!

  Lees meer
 3. Druif in de kijker - Sauvignon Blanc

  Met wat kennis smaakt wijn nog beter. Wijn begrijpen begint bij de druiven, iedere variëteiten met z’n eigen karakter, geschiedenis en gezicht – bijna zoals mensen! En elk verhaal van een druivensoort is bijzonder...

  Lees meer
 4. Asperges, de koningin der groenten

  Het seizoen van het witte goud is weer gestart. Het fijne bittertje en de natuurlijk zoetheid van de groente, maken het ietwat uitdagend om een geschikte wijn erbij te vinden. Maar we zouden jouw wijnpartner niet zijn, als we niet enkele vuistregels voor je oplijsten.

  Lees meer
 5. Spring Taste-in

  Tijdens het weekend van 24 – 27 maart mochten we meer dan 800 wijnliefhebbers en professionals ontvangen op ons Wijndomein Valke Vleug. Bedankt aan alle aanwezigen voor het hartverwarmende enthousiasme!

  Lees meer
 6. Druif in de Kijker: Riesling

  Riesling heeft de laatste jaren een grote sprong in populariteit gemaakt. Van een druif die steevast en vaak verkeerdelijk met zoete of halfzoete wijnen werd geassocieerd tot één van de meest geliefde onder sommeliers en liefhebbers.

  Lees meer
 7. National Furmint Day

  Furmint is een druif om in het oog te houden. De wijnconnaisseurs weten dat al langer en roemen haar om haar veelzijdigheid. Ze vormt de basis van de zoete Tokaj en sinds enkele jaren schittert ze ook in eigenzinnige stille wijnen. Tijd om deze cool climate druif onder de loep te nemen.

  Lees meer
 8. Somms Speak: Steven Van Roemburg, Meliefste*

  Op 14-jarige leeftijd stond Steven Van Roemburg voor een keuze: bijklussen in de supermarkt of werken in de horeca. Hij koos voor het laatste en sindsdien heeft de passie voor de gastronomie hem niet meer losgelaten. Nu, zo’n 23 jaar later, is Steven Van Roemburg hoofdsommelier bij Restaurant Meliefste* in Wolphaartsdijk, Nederland.

  Lees meer
Pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©