Genereus en zijdezacht, de frisse maar rijpe Barbera wordt hier perfect uitgebalanceerd met een kwart Merlot, wat extra gewicht en fruitaroma's aan de wijn geeft. Een mondvullend pallet van rijp rood en zwart fruit met een aards en kruidig bittertje in de herinnering. Een complexloos glas om mee te ontspannen in de zetel of van te genieten bij een zomerse barbecue tot een winters stoofpotje. Meer informatie >
Een heerlijke blend van 50% Arneis, 25% Favorita en 25% Chardonnay uit het mooie Piemonte. Deze wijn heeft al de aromatische kwaliteiten van Favorita maar de ruggengraat van een stevigere Chardonnay. Met citrus, peer en ietwat exotisch fruit ideaal om jong te drinken op een zwoele zomeravond, als aperitief of als begeleider bij gegrilde vis. Meer informatie >
Dé twee meest typerende druiven uit Piemonte in een elegante en diepgaande blend. Nebbiolo speelt, hoewel slechts de helft van de blend, de eerste viool. De gekende fraîcheur en tannines herkennen we direct en de Barbera vult alles moeiteloos aan. Een harmonisch duet dat lang blijft nazinderen en, ondanks de kleine prijs, met de jaren nog mooier zal gaan klinken. Meer informatie >
Deze Birbet, gemaakt van de Brachettodruif schommelt tussen een verrassende aperitief en een dessertwijn. Met zo'n 100 gram restsuiker zeker een zoete wijn te noemen maar met behulp van hopen fraîcheur en een lichte sprankeling opvallend lichtvoetig. Gewoonlijk zien we dit als heiligschennis maar zelfs in een cocktail zou dit niet misstaan. Meer informatie >
Een elegante en fruitige stijl van Arneis waar boomgaardfruit harmonieus samen gaat met een lichte floraliteit en de gekende kruidigheid van de druif. Het contact met de lies gaf de wijn wat extra structuur en body hetgeen de aciditeit en minerale ondertoon een mooi tegengewicht geeft. Soepel maar met opvallende lengte en goede complexiteit. Meer informatie >
Deze wijn heeft een diep aromatisch boeket van rijpe zwarte en rode kersen, cederhout en vanille. Een opvallend volle body met grote lengte tonen wat voor klasse we hier echt in het glas hebben. Goede fraicheur en korrelige tannines maken het plaatje helemaal af. Barbera op z'n mooist en grootst. Nu op dronk maar zeker nog enkele jaren te bewaren. Meer informatie >
Deze heerlijk lichte en frisse Croatina is een fruitige vlot drinkende allemansvriend. In de neus krijgen we een fijne mix van rode en zwarte kersen, aardbei maar ook pruim en na wat walsen zelfs zwarte peper. De aardse tonen die in de mond gewicht geven aan de verder zijdezachte tannines en lichte body maken de wijn terug iets serieuzer. Een lekker en boeiend glas. Meer informatie >
Een delicaat boeket van rood fruit, kruidnagel en gember afgerond met wat floraliteit. In de mond strak en fris maar met een kruidige en lange afdronk. Genetisch blijkt Vespolina verwant te zijn aan Nebbiolo en dit merk je echt wel in het glas. Ondanks dat de wijn volledig in inox werd opgevoed een rijk en kruidig geheel dat nog enkele jaren kan rijpen. Meer informatie >
Een Weissburgunder met densiteit en spanning uit het meest zuidelijke gebied van de Valle Isarco. Aroma's van rijpe boomgaardfruit met afwisselend florale toetsen van vooral kamille en witte bloesems. Rond, genereus en zelfs cremeus maar met een acide ruggengraat die verfijning en lengste aan de wijn geeft. De zanderige mergelgrond geeft het geheel nog een mineraal tintje. Meer informatie >
Een pure representatie van de weinig bekende Erbaluce-druif. Dit is geen doorsnee witte wijn die inzet op fraîcheur en citrustoetsen. In plaats daarvan toont deze wijn een sappige intensiteit met geurige honing, acaciabloesem en gestoofde peer. De wijn wordt op een licht oxidatieve wijze gemaakt om de rijkdom, het vermogen om te rijpen en de innerlijke verfijning van deze druivensoort te benadrukken. Meer informatie >
Een Grüner Veltliner die niet uit Oostenrijk komt maar uit het noorden van Italië. Gedurfd maar het experiment werkt. Het werkt zelfs erg goed! De typische spicy kruidigheid is aanwezig alsook het stuivende groen fruit. In de mond zet de kruidigheid zich door met een mooi spannend zuurtje. Dat zorgt voor balans en ondersteund het energieke fruit. Te ontdekken! Meer informatie >
Stralend strogeel. Expressieve neus met een weelderig boeket van witte en gele bloemen, doet denken aan kamille en paardenbloem, met een subtiele hint van perzik op de achtergrond. In de mond fris en sappig, een prachtig samenspel van delicate fruitzoetheid en levendige zuren. Verleidelijke structuur met een mineraal, licht ziltig en energiek einde. Meer informatie >
We zitten hier duidelijk niet in de Elzas. Deze Gewürztraminer heeft opvallend veel sap, een elegante fraicheur en vervalt niet in de ietwat plompe en super aromatische stijl. Fris boomgaardfruit, nectarine, witte bloesems en lychees. Opvallend licht en sappig ondanks het hoge alcoholpercentage. Geweldig al pairing bij Thaise gerechten met veel gember, kokos en koreander. Meer informatie >
We zitten hier duidelijk niet in de Elzas. Deze Gewürztraminer heeft opvallend veel sap, een elegante fraicheur en vervalt niet in de ietwat plompe en super aromatische stijl. Fris boomgaardfruit, nectarine, witte bloesems en lychees. Opvallend licht en sappig ondanks het hoge alcoholpercentage. Geweldig al pairing bij Thaise gerechten met veel gember, kokos en koreander. Meer informatie >
Zweigelt is een kruising tussen Blaufränkisch en Sankt-Laurent. We vinden ze meestal terug in Oostenrijk maar in Alto Adige doet hij het wonderbaarlijk goed. Aroma's van zwoel rijp zwart fruit, chocolade en toast verraden dat dit een serieuze wijn is. Het houtgebruik is nodig om de stevige tannines tot de orde te roepen. Complexe, sappige en intense finale die niet vermoeit. Meer informatie >
De rode diepe kleur verraadt de intensiteit van deze Blauburgunder. Hij bekoort meteen met aroma's van rood fruit, karamel en tabak. Het mondgevoel is zacht en de tannines zijn mooi verweven, zelfs fluwelig. Het aardse karakter van deze Pinot Nero is aanwezig maar het deugddoende zuurtje is nooit ver weg. Lekkere wijn met een zinderende finale. Meer informatie >
Afkomstig van de grootste wijngaard van het domein, aangeplant in de jaren '60 met een zeer lage opbrengst. Intens rijp rood en zwart fruit met de licht florale toetsen van roos en violet die we graag zien bij mooie Nebbiolo. Dit alles ondersteund door zachte vanille, cacao en kaneel afkomstig van het hout. Elegant en zacht met een goede minerale ondertoon. Meer informatie >
De basis van deze wijn is Nebbiolo uit Bramaterra. De Alto Piemonte is aan een revival bezig en daar zijn we maar al te graag bij. Dit zijn aristocratische wijnen met veel potentieel. Complex, dens, stevig maar ook frivool, charmant en gebalanceerd. In de neus wat kruidigheid, zwart fruit en rozen. In de mond structuur en lengte. Een krachtpatser die zachte tannines combineert met dens fruit. Meer informatie >
Op en top Barolo met een neus vol rood en zwart fruit, violet en wilde rozen. Na even walsen ontdekken we ook, zelfs voor deze "jonge" wijn al fijne aardse tonen en zelfs tabak wat leer. Ja dit is zo'n wijn waar je aan kan blijven ruiken. Krachtige maar rijpe tannines geven structuur en body aan de wijn. Het gekende zuurtje van de Nebbiolo druif houdt het geheel fris. Een klassieker met groot bewaarpotentieel. Meer informatie >
Een fascinerende wijn met een ontzettend complexe neus afkomstig van een 2,5 hectare plot gelegen op de hoogste heuvels van Piemonte. Bloedappelsien, blauwe en zwarte bessen worden afgewisseld met kaneel, kruidnagel, violet, wat balsamico en zelfs eucalyptus. Sappige tannines geven structuur en lengte aan de wijn in combinatie met een milde en gebalanceerde fraicheur. Decanteren is aangeraden. Meer informatie >