Op 1 oktober vierden we samen met 120 wijnliefhebbers het einde van de oogst. Wijngaardenier Bram nam hen mee de wijngaard in om samen de laatste trossen te plukken. In de wijnmakerij legde wijnmaker Pieter het verdere proces uit en kon iedereen al proeven van het eerste druivensap. Dat smaakte alvast naar meer, maar hiervoor hebben we nog even geduld nodig! Tussen de wijnranken werd en primeur ook de nieuwste Valke Vleug cuvée, de Pinot Auxerrois-Chardonnay 2022 voorgesteld en geproefd. #comingsoon!

De weergoden waren ons goedgezind; onder een stralende blauwe lucht schoven we aan een lange tafel aan om te klinken op de oogst en te genieten van nog een heerlijke BBQ met Valke Vleug wijnen en andere Vinetiq wijnen!

Oogst 2023 in cijfers

Start: donderdag 14 september
Als eerste werden de rode variëteiten geplukt voor de mousserende wijnen

Einde: zondag 1 oktober 
Als laatste werden de rijpste Pinot Auxerrois geplukt, voor onze cuvée op Acacia houten vaten met spontane vergisting

8 oogstdagen
20 ton fruit & 1500 oogstbakken
17 persen & 14.000 liter fermenterend sap

Herbeleef HarFest 2023