Onze wijnmaker Pieter ging in 2019 naar Nieuw-Zeeland om er mee te helpen oogsten bij enkele van onze wijndomeinen. Hij maakte van de trip gebruik om nieuwe domeinen te ontdekken. Een unieke ervaring die we met onze Clique Vinetiq vanop (een grote) afstand hebben mee gevolgd.

Het geduld bij onze collega's werd zeer op de proef gesteld want we hebben er lang op moeten wachten. Want een pandemie en één of ander te groot schip in een te klein kanaal zorgde voor grote vertragingen. Maar eindelijk zijn de wijnen er! Nieuwe jaargangen, nieuwe ontdekkingen en ook een nieuw domein die onze portfolio vervoegen. Let's go, mate!

Grava

Na meer dan 10 jaar te hebben doorgebracht in Spaanse wijngaarden en er ervaring te hebben opgedaan met verschillende klimaten, druivenrassen en tradities in wijn maken, besloot Alistair Gardner die knowhow terug te brengen naar Nieuw-Zeeland. In het piepkleine Martinborough – amper 1500 inwoners – richtte hij in 2014 Grava op en daar maakt hij nu dus een fantastische Pinot Noir. Alistair maakt op een authentieke manier wijnen, heel hands-on en zonder make-up. Dat resulteert in pure Pinot wijnen die diepgang, fruit en lengte combineren.

Ontdek het domein en de wijnen.

 

 
 

 

Spy Valley

Spy Valley is de pionier van de Waihopai Valley in Marlborough. De Johnsons kochten er in 1993 als eerste een groot stuk land om wijn te verbouwen. Vandaag staat de vallei vol wijnstokken en wordt ze geprezen voor zijn terroir. Het domein is nog altijd in familiehanden en is daarmee een uitzondering binnen de grotere domeinen van het land. Het ambacht staat er centraal en de sappige stuivende Sauvignon Blanc bereikt er heerlijke hoogtepunten.

Toch een gekke naam, niet? Wel, het domein is genoemd naar het internationaal satellietstation dat ernaast ligt.

Ontdek het domein en de wijnen.

 Spy Valley
 Spy Valley
 Spy Valley
 Spy Valley

 

Te Whare Ra

Te Whare Ra [tea far-ee ra] is een nieuw domein in onze portfolio. Het is het oudste kleine wijndomein van de Marlborough-regio en werd twaalf jaar geleden overgenomen door Anna en Jason Flowerday. Zij zagen meteen potentieel in de oude wijnstokken, de variëteit in druivenrassen, en de kleinschaligheid die het hen mogelijk zou maken alles ambachtelijk te doen. Ze besloten om die kleinschaligheid te koesteren en niet te focussen om de grootste, wel om de beste te zijn. Biodynamics and honest winemaking zijn voor hen heilig.

Ontdek het domein en de wijnen.

 

FROMM Winery

Staat jaarlijks in de top vijf van beste wijndomeinen in Nieuw-Zeeland. In tegenstelling tot de meeste wijnmakers van Marlborough wordt hier vooral rode wijn gemaakt. De Pinot Noir is de meest gekende en geprezen, maar ook de Syrah - die in Marlborough on the edge is om te rijpen - geeft echte toppers!

Ontdek het domein en de wijnen.

 FROMM
 FROMM
 FROMM
 FROMM