Verfijn je keuze
Cool - > 13.5 % - Spicy
Pittige gerechten vragen om wijnen die een licht zoetje hebben. Niet te veel, maar enkel een heel klein randje. Bij het combineren van wijn met spicy food zijn er twee dingen die je moet vermijden: hoge zuren in de wijn en een alcoholpercentage hoger dan 13,5%. Lichtzoete wijnen verfrissen net het mondgevoel. Riesling is een voorbeeld van een druivenras die zoetheid gradaties kent. Maar in cool climate gebieden groeien nog veel meer druiven die goed zijn in combinatie met spicy gerechten.
- Weingut Ebner Eisacktaler Gewürztraminer 2023 Italië|Alto AdigeWe zitten hier duidelijk niet in de Elzas. Deze Gewürztraminer heeft opvallend veel sap, een elegante fraicheur en vervalt niet in de ietwat plompe en super aromatische stijl. Fris boomgaardfruit, nectarine, witte bloesems en lychees. Opvallend licht en sappig ondanks het hoge alcoholpercentage. Geweldig al pairing bij Thaise gerechten met veel gember, kokos en koreander. Meer informatie >Prijs € 25,00 Member prijs Bespaar € 2,00 € 23,00
- newWeingut Hannes Sabathi 'Ried Kranachberg' Sauvignon Blanc 2018 Oostenrijk|SüdsteiermarkDe kiezelige steile zandbodem van de Kranachberg in het zuiden van Oostenrijk zorgt voor een compacte, precieze en minerale wijn met veel focus. Het is dan ook een van de hoogste wijngaarden in de regio die zorgt voor rijp en exotisch fruit in de neus door zijn zuidelijke ligging en een mooie spanning in de mond. Maak je klaar voor een super elegante, ziltige en lange finale. Een topper in ons gamma. Meer informatie >Prijs € 55,00 Member prijs Bespaar € 5,00 € 50,00