Wij gebruiken cookies om je ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Winemaker Dinner met Norman Hardie
Culinair 4-gangen diner door Nick Van den Broeck bij Wijnbar ONA in aanwezigheid van Norman Hardie Wijnbar ONABelfortstraat 29
9000 Gent
Norman Hardie is vandaag één van de speerpunten in Canada, en dan vooral voor cool climate wijnen. Samen met topchef Nick Van den Broeck en Wijnbar ONA presenteren we in aanwezigheid van Norman Hardie een 4-gangen menu. Iedere gang wordt aan tafel vergezeld van enkele geselecteerde cuvées van het domein. Uiteraard worden deze voorzien van de nodige uitleg en tillen de kwaliteit van de wijnen en de gerechten de totaalbeleving naar een nog hoger niveau.
Menu met bijpassende Norman Hardie wijnen
Amuses
Tartelette cèpes | tartaar wagyu | dashi | kaviaar
Cup handgepelde garnaal | bieslookmayo
Pinot Noir 2017 en Calcaire 2022
Tartaar snoekbaars-kreeft | jus granny smith | kalamansi I Royal Belgian Caviar
Pinot Gris 'Tornado' 2021
Heilbot | zoute citroen | beurre blanc bergamot
County Chardonnay ‘Unfiltered’ 2020 en Chardonnay ‘Cuvée des Amis’ 2020
Bresse kip | moriel | vin jaune
Cabernet Franc 2020
‘Tarte Tatin’
Gewürztraminer 2021 en Cuvée Orange 2022
Jouw tafel reserveren
Reserveer jouw plaatsen voor dit culinair diner van de hand van Nick Van den Broeck met aangepaste wijnen van Norman Hardie.
Prijs Members: € 145 pp
Prijs niet-Member: € 160 pp
Geen terugbetaling bij annulatie 48 uur voor de start.
Over Norman Hardie
Norman Hardie is een pionier op vlak van cool climate wijnen in canada. Zijn wijngaarden liggen vlakbij Lake Ontario. Dit machtige, koude en diepe meer van 19.000 km², heeft een grote, verkoelende invloed op het lokale klimaat. Wat maakt dat deze regio één van de weinige in Canada is waar cool climate wijnen verbouwd kunnen worden. Het resultaat? Heel elegante en expressieve wijnen, die mooi het terroir en de druif vertalen.
Over Nick Van den Broeck
Chef Nick is oorspronkelijk van Boom en deed ervaring op bij onder andere Villa Doria in Brasschaat. Daarna trok hij naar het verre Luxemburg om in het prachtige Château de Mirwart als chef aan de slag te gaan. Zonder koksopleiding en met nog maar 7 jaar ervaring, kreeg hij er een eerste – en vooral veelbelovende! – score van 15/20 bij Gault&Millau. Hij gaat voor een authentieke keuken met verse, lokale ingrediënten. De kunst is volgens hem om smaken, texturen en geuren uit de omgeving te destilleren en er iets verrassends mee te creëren.
Over Wijnbar ONA
De wijnbars van Ona en Arne zijn een gevestigde waarde in Gent en omstreken. Deze Wine Lady of The Year zorgt samen met manlief voor een uitgebreide selectie aan wijnen om van te genieten, waaronder onze Vinetiq wijnen. Als rasechte fans van Norman Hardie verwelkomen we hem samen met veel plezier in de wijnbar te Belfortstraat.
Belfortstraat 29
9000 Gent
Norman Hardie is vandaag één van de speerpunten in Canada, en dan vooral voor cool climate wijnen. Samen met topchef Nick Van den Broeck en Wijnbar ONA presenteren we in aanwezigheid van Norman Hardie een 4-gangen menu. Iedere gang wordt aan tafel vergezeld van enkele geselecteerde cuvées van het domein. Uiteraard worden deze voorzien van de nodige uitleg en tillen de kwaliteit van de wijnen en de gerechten de totaalbeleving naar een nog hoger niveau.
Menu met bijpassende Norman Hardie wijnen
Amuses
Tartelette cèpes | tartaar wagyu | dashi | kaviaar
Cup handgepelde garnaal | bieslookmayo
Pinot Noir 2017 en Calcaire 2022
Tartaar snoekbaars-kreeft | jus granny smith | kalamansi I Royal Belgian Caviar
Pinot Gris 'Tornado' 2021
Heilbot | zoute citroen | beurre blanc bergamot
County Chardonnay ‘Unfiltered’ 2020 en Chardonnay ‘Cuvée des Amis’ 2020
Bresse kip | moriel | vin jaune
Cabernet Franc 2020
‘Tarte Tatin’
Gewürztraminer 2021 en Cuvée Orange 2022
Jouw tafel reserveren
Reserveer jouw plaatsen voor dit culinair diner van de hand van Nick Van den Broeck met aangepaste wijnen van Norman Hardie.
Prijs Members: € 145 pp
Prijs niet-Member: € 160 pp
Geen terugbetaling bij annulatie 48 uur voor de start.
Over Norman Hardie
Norman Hardie is een pionier op vlak van cool climate wijnen in canada. Zijn wijngaarden liggen vlakbij Lake Ontario. Dit machtige, koude en diepe meer van 19.000 km², heeft een grote, verkoelende invloed op het lokale klimaat. Wat maakt dat deze regio één van de weinige in Canada is waar cool climate wijnen verbouwd kunnen worden. Het resultaat? Heel elegante en expressieve wijnen, die mooi het terroir en de druif vertalen.
Over Nick Van den Broeck
Chef Nick is oorspronkelijk van Boom en deed ervaring op bij onder andere Villa Doria in Brasschaat. Daarna trok hij naar het verre Luxemburg om in het prachtige Château de Mirwart als chef aan de slag te gaan. Zonder koksopleiding en met nog maar 7 jaar ervaring, kreeg hij er een eerste – en vooral veelbelovende! – score van 15/20 bij Gault&Millau. Hij gaat voor een authentieke keuken met verse, lokale ingrediënten. De kunst is volgens hem om smaken, texturen en geuren uit de omgeving te destilleren en er iets verrassends mee te creëren.
Over Wijnbar ONA
De wijnbars van Ona en Arne zijn een gevestigde waarde in Gent en omstreken. Deze Wine Lady of The Year zorgt samen met manlief voor een uitgebreide selectie aan wijnen om van te genieten, waaronder onze Vinetiq wijnen. Als rasechte fans van Norman Hardie verwelkomen we hem samen met veel plezier in de wijnbar te Belfortstraat.