Verfijn je keuze
White - Crisp white - 11.5% 12.5% - Witte vis
Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!
- newKühling-Gillot Riesling Oppenheim 1G 2024 Duitsland|RheinhessenRijp fruit en ziltige mineraliteit vormen de ruggengraat van deze wijn. In de neus: citruszeste, abrikozenpitten en subtiele krijtaroma's. In de mond versmelt de ziltigheid van de kalkbodems met zijn aromatische rijkdom, wat zorgt voor vibratie en spanning. Met sappige perzikfruit, fijne kruidigheid en een zijdezachte structuur balanceert deze Riesling tussen elegantie en diepgang. Meer informatie >Prijs € 26,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 24,95