Verfijn je keuze

< 11.5% - Spicy

Pittige gerechten vragen om wijnen die een licht zoetje hebben. Niet te veel, maar enkel een heel klein randje. Bij het combineren van wijn met spicy food zijn er twee dingen die je moet vermijden: hoge zuren in de wijn en een alcoholpercentage hoger dan 13,5%. Lichtzoete wijnen verfrissen net het mondgevoel. Riesling is een voorbeeld van een druivenras die zoetheid gradaties kent. Maar in cool climate gebieden groeien nog veel meer druiven die goed zijn in combinatie met spicy gerechten.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. BRONS BBW23

    Muscaris is een kruising tussen Solaris en Muscat. Een droge zeer frisse, minerale en fruitige wijn met aroma's van citrusvruchten, abrikozen en een vleugje honing. Veel lengte in de mond en een perfecte balans tussen fruit en zuren.

    Meer informatie >
    Prijs € 14,95 Member prijs € 14,95
  2. Markus Altenburger experimenteert graag maar hij focust altijd op pure, correcte wijnen. Deze cuvée vinifieert hij natuurlijk in betonnen eieren. De Neuburger heeft een licht gouden kleur en een neus met vers knapperig fruit en rokerige mineraliteit. Het mondgevoel is elegant en zit vol spanning ondersteund door structuur en textuur. Voor de explorator. Meer informatie >
    Prijs € 21,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 18,95
  3. Norman Hardie Winery 'Cuvée Orange' 2022 Canada|Ontario|Niagara Peninsula
    Een Canadese orange wine van gewürztraminer, wat een intense complexe wijn! De mooie amberkleur geeft het startschot met exotische aroma’s van lychee en roze pompelmoes met een vleugje kruidnagel. De typische bloemige tonen van rozenblaadjes mogen niet ontbreken. Rijpe perzik en lichte kruidigheid in de mond met frisse zuren en lichte tannines. Voor wie even weg wil van een klassiek glas witte of rode wijn. Meer informatie >
    Prijs € 22,50 Member prijs Bespaar € 2,00 € 20,50
    Niet meer in voorraad
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©