Verfijn je keuze

11.5% 12.5% - Biologisch - Harde en gerijpte kazen

Om niet in de val te lopen bij het kiezen van een wijn bij kaas zijn er twee regels die je na kunt gaan: Hoe harder de kaas, hoe meer tannine de wijn mag hebben. Hoe romiger de kaas, des te meer zuurgraad mag er in de wijn terugkomen. In het geval van rijpe, harde kazen zijn vooral rode of zoete wijnen een goede match. De rode wijn mag zelfs wat power hebben. Ga je liever voor een zoete wijn? Dan mag de wijn echt wel suikers hebben, die balanceren de rijpe smaak van de kaas zeer goed.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. De appellatie Coteaux du Layon in de Loire is bekend vanwege zijn prachtige zoete wijnen van Chenin Blanc. Die druif heeft een natuurlijk evenwicht tussen zoet en zuur dat door de botrytis nog meer in de verf wordt gezet. De cuvée "Les Beauvais" heeft een diep gouden kleur met een neus van gekonfijt en gestoofd fruit. Breed en evenwichtig in de mond door de fijne zuren. Biologische wijn die erkenning verdient. Meer informatie >
    Prijs € 19,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 17,95
  2. Deze halfzoete parel uit de Loire combineert moeiteloos complexiteit met fruitplezier en fris met zoet. Gezuikerde citrusschillen met een bijna zoutige mineraliteit die in de neus bijna aan koper doet denken. Met 27 gram restsuiker zeker een zoete wijn te noemen maar met hopen fraicheur en spanning. Voor de liefhebbers en fijnproevers. De fanatieke Peter Hahn slaat hier weer de nagel op de kop. Meer informatie >
    Prijs € 28,50 Member prijs Bespaar € 2,55 € 25,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©