Verfijn je keuze

11.5% 12.5% - Harde en gerijpte kazen

Om niet in de val te lopen bij het kiezen van een wijn bij kaas zijn er twee regels die je na kunt gaan: Hoe harder de kaas, hoe meer tannine de wijn mag hebben. Hoe romiger de kaas, des te meer zuurgraad mag er in de wijn terugkomen. In het geval van rijpe, harde kazen zijn vooral rode of zoete wijnen een goede match. De rode wijn mag zelfs wat power hebben. Ga je liever voor een zoete wijn? Dan mag de wijn echt wel suikers hebben, die balanceren de rijpe smaak van de kaas zeer goed.

1 product

Van hoog naar laag sorteren
  1. De druiven worden laat in het seizoen geplukt en bevatten dus meer suiker maar Jacky Blot verkiest om weinig tot geen edelrot te laten ontwikkelen. Een uiterst complexe neus met aroma's van noten, vijgen, witte bloesems en gekonfijt fruit. In de mond is de wijn, ondanks de hoeveelheid restsuiker, enorm fris. Knapperige zuren die het rijke en ronde geheel spannend en lichtvoetig houden. Meer informatie >
    Prijs € 33,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 30,95
    Niet meer in voorraad
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©