Verfijn je keuze

Onze Magnums - Maritiem - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Deze blend van Ondarrabi Zuri en Petit Corbou is een heerlijke gastronomische charmeur. In de neus naast de bloesems, citrus en groene appel, ook geroosterde amandelen en toffee. In de mond valt meteen de textuur op die dense, rijpe druiven verraadt en een wijnmaker die zijn vak kent. De zilte zuren ondersteunen het wat oxidatieve karakter van de wijn en dragen bij tot een complex en uitgebalanceerd glas. Meer informatie >
    Prijs € 45,00 Member prijs Bespaar € 4,00 € 41,00
  2. Het fruit van deze zelfbenoemde Cru is afkomstig van één perceel op de heuvels van Bousval. De precisie van aroma's en de hartige ziltigheid vallen meteen op. Roze pompelmoes, perzik en limoen worden bijgestaan door wat kaneel en toast van het hout. De lagering op eiken vaten geeft vooral structuur aan de wijn met behoud van de fris aciditeit en elegant mondgevoel. Meer informatie >
    Prijs € 75,00 Member prijs Bespaar € 5,00 € 70,00
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©