Verfijn je keuze

Onze wijnen - Memorabele familiefeesten - Harde en gerijpte kazen

Om niet in de val te lopen bij het kiezen van een wijn bij kaas zijn er twee regels die je na kunt gaan: Hoe harder de kaas, hoe meer tannine de wijn mag hebben. Hoe romiger de kaas, des te meer zuurgraad mag er in de wijn terugkomen. In het geval van rijpe, harde kazen zijn vooral rode of zoete wijnen een goede match. De rode wijn mag zelfs wat power hebben. Ga je liever voor een zoete wijn? Dan mag de wijn echt wel suikers hebben, die balanceren de rijpe smaak van de kaas zeer goed.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Coteaux du Layon is samen te vatten met twee termen: Chenin Blanc en zoete wijn. Zo ook deze 'Cuvée Tradition' van Dhommé, al is er nuance nodig. Bij deze wijn geen zoetheid door Botrytis, maar door overrijpe druiven. De suikers worden gecounterd door de fijne zuren en het 'groene' karakter. Denk onrijpe peren, exotische vruchten en bloesem als je hem jong drinkt, gekonfijt fruit en honing bij oudere wijnen. Meer informatie >
    Prijs € 16,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 14,95
  2. Aszú behoort tot het culturele en gastronomische erfgoed van Hongarije. Deze intense wijn van door botrytis aangetaste druifjes, wordt enkel gemaakt wanneer alle parameters kloppen. Een boeket van honing, abrikozenjam en vanille uit Madagascar. Hoge zuren geven tegengewicht aan de hoge dosis restsuiker. Veel concentratie, een perfecte balans en een lange afdronk garanderen een prachtig verouderingspotentieel. Meer informatie >
    Prijs € 110,00 Member prijs Bespaar € 11,00 € 99,00
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©