Verfijn je keuze

Aromatic white - Maritiem - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. In Gontrode lijkt er iets speciaals in de grond te zitten. Heerlijk aromatisch en uiterst elegant. In de neus hebben we citrus en boomgaardfruit alsook die typische florale toetsen die goed gemaakte Solaris kan hebben. Zijdezacht mondgevoel en fris zonder echt een zeer hoge aciditeit te hebben. Een zomers glas belgische trots dat gastronomisch zeer breed inzetbaar is. Meer informatie >
    Prijs € 18,50 Member prijs Bespaar € 3,00 € 15,50
  2. new
    Wat een verfijnde ‘textbook’ Sancerre. In de neus dansen minerale en rijpe fruitaroma's harmonieus samen, terwijl het gehemelte wordt verwend met een aangename kracht en rondheid. Gevolgd door een pittige afdronk met knappe zuren. Geserveerd tussen 10 en 12°C, is deze Sancerre Blanc Caillottes de ideale metgezel voor zeevruchten, sole meunière, of delicaat wit vlees zoals konijn met dragon. Meer informatie >
    Prijs € 29,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 27,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©