Verfijn je keuze
White - Aromatic white - Rich white - Cool - 11.5% 12.5% - Witte vis
Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!
- newWeingut Landerer 'Leiselheim' Chardonnay 2023 Duitsland|BadenDeze wijn uit Leiselheim verrast met een geurige neus van rook, perzik, peer, citroenboter en kruidige tonen van salie, munt en kastanje. In de mond komt hij ontspannen en sappig over, met een verfijnde, frisse zuurtegraad en gelaagde kruidigheid. De vulkanische zwarte aarde geeft hem een aardse structuur en verfijnde diepgang, die blijven boeien tot de laatste slok. Meer informatie >Prijs € 22,50 Member prijs Bespaar € 3,00 € 19,50