Verfijn je keuze

Een moment voor jezelf - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. In Gontrode lijkt er iets speciaals in de grond te zitten. Heerlijk aromatisch en uiterst elegant. In de neus hebben we citrus en boomgaardfruit alsook die typische florale toetsen die goed gemaakte Solaris kan hebben. Zijdezacht mondgevoel en fris zonder echt een zeer hoge aciditeit te hebben. Een zomers glas belgische trots dat gastronomisch zeer breed inzetbaar is. Meer informatie >
    Prijs € 18,50 Member prijs Bespaar € 3,00 € 15,50
  2. Dit is de signatuurwijn van Domaine de Bel Air: "L'assemblage de terroirs". Hier zorgen de verschillende bodems voor een zeer fijne en minerale stijl. De heerlijk intense exotische aroma's van onder andere mango en ananas geven onmiddellijk zin om de wijn te proeven. In de mond een frisse aanzet, knappe zuren, medium body en een geweldige finale! Meer informatie >
    Prijs € 18,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 16,95
    Niet meer in voorraad
  3. De Loiserberg is het hoogste perceel van Kamptal en dat laat zich voelen in deze pure, elegante Riesling. In de neus vinden we steenfruit en sinaasappel maar ook een zekere kruidigheid. In de mond is het sappigheid troef met rijpe peren en perzikken. Het contrast tussen rijpheid en de lineaire zuren komt door de hoogte en de schrale ondergrond. Die brengt levendigheid in dit unieke glas. Meer informatie >
    Prijs € 22,50 Member prijs Bespaar € 3,55 € 18,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©