Verfijn je keuze

Harde en gerijpte kazen

Om niet in de val te lopen bij het kiezen van een wijn bij kaas zijn er twee regels die je na kunt gaan: Hoe harder de kaas, hoe meer tannine de wijn mag hebben. Hoe romiger de kaas, des te meer zuurgraad mag er in de wijn terugkomen. In het geval van rijpe, harde kazen zijn vooral rode of zoete wijnen een goede match. De rode wijn mag zelfs wat power hebben. Ga je liever voor een zoete wijn? Dan mag de wijn echt wel suikers hebben, die balanceren de rijpe smaak van de kaas zeer goed.

1 product

Van hoog naar laag sorteren
  1. De Layon is een zijrivier van de Loire die bekend staat om zijn zoete wijnen. Die komen er in verschillende vormen en gradaties. Dit perceel ligt midden op de heuvel en wordt altijd gebruikt om een matig zoete Vendages Tardives Chenin te maken. Vanille, honing, steenfruit en bloesems in de neus. Wat sucrosité van de late oogst en een sappige finale. Hoog drinkbaarheidsgehalte! Meer informatie >
    Prijs € 22,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 19,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©