Wij gebruiken cookies om je ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Verfijn je keuze
Harde en gerijpte kazen
Om niet in de val te lopen bij het kiezen van een wijn bij kaas zijn er twee regels die je na kunt gaan: Hoe harder de kaas, hoe meer tannine de wijn mag hebben. Hoe romiger de kaas, des te meer zuurgraad mag er in de wijn terugkomen. In het geval van rijpe, harde kazen zijn vooral rode of zoete wijnen een goede match. De rode wijn mag zelfs wat power hebben. Ga je liever voor een zoete wijn? Dan mag de wijn echt wel suikers hebben, die balanceren de rijpe smaak van de kaas zeer goed.
- Domaine de la Taille aux Loups 'Jacky Blot' Montlouis MOELLEUX 2019 Frankrijk|Loire|Montlouis Sur LoireDe druiven worden laat in het seizoen geplukt en bevatten dus meer suiker maar Jacky Blot verkiest om weinig tot geen edelrot te laten ontwikkelen. Een uiterst complexe neus met aroma's van noten, vijgen, witte bloesems en gekonfijt fruit. In de mond is de wijn, ondanks de hoeveelheid restsuiker, enorm fris. Knapperige zuren die het rijke en ronde geheel spannend en lichtvoetig houden. Meer informatie >Prijs € 33,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 30,95Niet meer in voorraad
- Château Pierre-Bise Quarts de Chaume Grand Cru 2022 Frankrijk|Loire|Quarts de ChaumeDe Layon is een zijrivier van de Loire die bekend staat om zijn zoete wijnen. Die komen er in verschillende vormen en gradaties. Deze Quarts de Chaume is de nec plus ultra van de regio en wordt dan ook ingeschaald als een Grand Cru. Het is een zoete Vendages Tardives van Chenin Blanc met een neus van vanille, honing, steenfruit en bloesems. De zoetigheid blijft meesterlijk in balans door de sappige zuren. Meer informatie >Prijs € 44,00 Member prijs Bespaar € 6,00 € 38,00