Verfijn je keuze

Sauvignon Blanc - Geitenkaas

Interessant intense aroma’s en verassend verfrissend, een Sauvignon Blanc verraadt zichzelf met geuren en smaken. Sauvignon Blanc is een levendige, droge witte wijn met een gemiddelde body en hogere zuurgraad, die prikkelt vanuit je glas tot op de tong. Aroma’s van groene appel, citrusvruchten gaan het huwelijk aan met de plantaardige tonen van asperge en groene paprika.


De smaak van geitenkaas is een tikkeltje zuur. Kies hierbij voor een wijn met frisheid, zeker als de geitenkaas koud geserveerd wordt. Wijnen gemaakt van Sauvignon Blanc, Riesling of zelfs Furmint kunnen op die manier de kaas makkelijk aan. Er zijn ook mooie recepten met warme geitenkaas. Omdat er dan meer nootachtige smaken in de kaas naar boven komen, is een pairing met een lichte en frisse rode wijn ook zeker een optie.

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Als een kleine Sancerre ademt deze Menetou-Salon elegantie en finesse uit! De neus onthult intense, complexe aroma's van verse druiven, exotisch fruit en citrus. De minerale toets maakt het af. In de mond licht rond en zacht met speelse frisse zuren. Een sappig glas wijn, ideaal als aperitief of met geitenkaas. Of probeer eens met zalmtartaar. Heerlijk! Meer informatie >
    Prijs € 19,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 17,95
  2. Een harmonieuze blend van 47 percelen uit de diverse terroirs van Sancerre. Frisheid en mineraliteit typeren deze wijn. Perfect als aperitief of bij zeevruchten en geitenkaas. Van wijnstok tot fles wordt de kwaliteit en terroirexpressie bewaakt. Zijn heldere lichtgele kleur en expressieve neus van bloemen, witte perzik en exotisch fruit, leiden naar een zuivere smaak vol frisheid, substantie en mineraliteit. Meer informatie >
    Prijs € 24,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 22,95
  3. Dit is een heerlijk typische Sancerre van ‘terres blanches’ bodem: aroma's van citrusbloesem, kruisbes en een vleugje vuursteen, gedragen door de minerale tonen van de kalkrijke bodem. In de mond frisse zuren, verfijnde pompelmoes en een subtiele kruidigheid. Een elegante en lange afdronk maken het geheel af. En qua gastronomie? Poulet de Bresse met morilles!

    Meer informatie >
    Prijs € 29,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 27,95
  4. Dit is een heerlijk typische Sancerre van ‘terres blanches’ bodem: aroma's van citrusbloesem, kruisbes en een vleugje vuursteen, gedragen door de minerale tonen van de kalkrijke bodem. In de mond frisse zuren, verfijnde pompelmoes en een subtiele kruidigheid. Een elegante en lange afdronk maken het geheel af. En gastronomie? Poulet de Bresse met morilles! Meer informatie >
    Prijs € 29,95 Member prijs Bespaar € 1,00 € 28,95
per pagina

Sauvignon, stuivend, strak
Grassig groen of eerder exotisch expressief? De Sauvignon Blanc druif zet een ander masker op naargelang de vinificatie en locatie. In koelere klimaten verkleedt hij zich vooral in aroma’s van groene appel en limoen met plantaardige ondertonen. Staan de druivenstokken geplant in een warmer gebied, dan rijpt de druif vlot tot een expressieve smaakbom van exotische vruchten steenfruit als ananas of perzik. Vergist de wijnmaker het druivensap strak in roestvrije stalen tanks, dan blijven de expressieve aroma’s het best bewaard. Creëert hij liever een complexere wijn met vagere smaken, dan gaat hij voor rijping op eik. Een populaire tegenhanger, ook bekend om zijn toetsen van groene appel en citrusvruchten is Chardonnay. Er is echter kenmerkend verschil tussen Chardonnay en Sauvignon Blanc. De Chardonnay druif zal veel minder expressieve aroma’s vertonen. Een glas hiervan is dus milder en rond in de mond.

Emigrant blanc
In de 15e eeuw ontstond Sauvignon in Loire-appellaties als Sancerre en Pouilly Fumé. Onverstoord plantte deze druif zich in de 18e eeuw voort over de hele wereld en vestigde dit ras zich ook in onder andere Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Door zijn populariteit krijgt Sauvignon Blanc vaak niet zoveel waardering van de kenners. Dat is niet altijd terecht. De beste Sauvignon Blanc wijnen, die je uiteraard hier ook in het assortiment ziet terugkomen, zijn zeker en vast het klinken waard.

Wijn en spijs: food pairing
Wijn bij het eten of eten bij de wijn? In welke richting dan ook, de wisselwerking tussen wijn en eten kan fantastische smaken, spanningen en prikkels opleveren. Met Sauvignon Blanc op tafel, sla je nooit de bal mis. Deze ware dorstlesser begeleidt met gemak verschillende gerechten. Wil je echt op zeker spelen? Combineer dan met lichte pasta’s, visgerechten en risotto’s. Vooral ingrediënten als geitenkaas, asperges en scampi’s leveren prachtige smaakpaletten op bij deze witte wijn.

Copyright Vinetiq 2021 ©