Verfijn je keuze

Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Edouard Delaunay Saint-Romain 'Le Village' 2019 Frankrijk|Bourgogne|Côtes de Beaune

    Een goudgele kleur met groene reflectie. De neus is erg expressief met rijpe perzik en abrikoos, vergezeld van witte bloemetjes. Al snel komen er ook nougat en hazelnoot aroma's vrij. In de mond verenigt deze Saint-Romain volheid en fraîcheur met smaken van patisserie, gekonfijt fruit en yuzu. Een mooie complexe afdronk maakt het drinkplezier compleet.

    Meer informatie >
    Prijs € 48,00 Member prijs Bespaar € 8,05 € 39,95
  2. Edouard Delaunay Chassagne-Montrachet 'Le Village' 2019 Frankrijk|Bourgogne|Côtes de Beaune
    Edouard Delaunay is een prestigieus Bourgognehuis met een rijke geschiedenis. En Chassagne-Montrachet is een naam als een klok en genereert top Chardonnays. Maar de ligging van de wijngaarden is erg belangrijk. Deze Chassagne heeft mooi dens fruit, wat florale aroma's en het typische matchstick aroma van het houtgebruik. Lange, complexe finale met steenfruit en wat citrus. Meer informatie >
    Prijs € 90,00 Member prijs Bespaar € 15,00 € 75,00
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©