Verfijn je keuze

White - Aromatic white - Cool - Biologisch - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. De Loiserberg is het hoogste perceel van Kamptal en dat laat zich voelen in deze pure, elegante Riesling. In de neus vinden we steenfruit en sinaasappel maar ook een zekere kruidigheid. In de mond is het sappigheid troef met rijpe peren en perzikken. Het contrast tussen rijpheid en de lineaire zuren komt door de hoogte en de schrale ondergrond. Die brengt levendigheid in dit unieke glas. Meer informatie >
    Prijs € 22,50 Member prijs Bespaar € 2,00 € 20,50
  2. new
    Een Grüner Veltliner met veel allure en levendigheid. Hoewel de neus eerst wat timide is komt hij na een uurtje decanteren helemaal open. Aromatische neus van steenfruit en citrus met wat amandel, muesli en een puntje vanille. In de mond toont deze Oostenrijkse haar ware gelaat met sappig fruit en een krachtige lange afdronk. Elegantie gecombineerd met densiteit, structuur en lengte. Meer informatie >
    Prijs € 56,00 Member prijs Bespaar € 10,00 € 46,00
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©