Verfijn je keuze

Rosé - Pinot Noir

Graag een lichte en toegankelijke wijn, die tegelijk zorgt voor een ware smaakexplosie van knapperig rood fruit? Dan is Pinot Noir echt een aanrader. Aroma’s van rood fruit vullen niet alleen je glas, maar prikkelen ook de tong, met voldoende zuurtjes. Een heerlijk glas van deze fruitige wijn glijdt naar binnen met haar lichte body en laag tanninegehalte.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. GOUD BBW23

    Anaïs, niet enkel een pittige frisse Belgische rosé, maar tevens de vrouw van wijnbouwer Martin Bacquaert. En wat een mooie lichtroze en briljante kleur. De rosé dan bedoelen we. Intense aroma's van mango, passievrucht en framboos. In de mond nemen exotisch en rood fruit het voortouw. In de afdronk een lichte aangename bitterheid met een lekker sappige finale. Zomer in een glas!

    Meer informatie >
    Prijs € 14,95 Member prijs Bespaar € 1,00 € 13,95
  2. In de neus valt onmiddellijk het Riesling aroma op, gevolgd door floraliteit en frisse aardbei en framboos aroma's. Het ruikt net zoals wanneer je tussen aarbeibedden in de moestuin kuiert, na een plensbui. Wanneer je proeft, krijg je een genereuze fruitige aanzet met opnieuw aardbei en framboos en ook wat pittige zuurtjes. Een glas dat je doet verlangen naar méér.

    Meer informatie >
    Prijs € 17,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 15,95
per pagina

Cool climate wijn bij uitstek
Net als voor Chardonnay liggen de roots van dit blauwe druivenras in de Franse Bourgogne. Inmiddels is de Pinot Noir druif al lang niet meer zo wereldvreemd en is het wereldwijd een van de meest aangeplante druivensoorten. Toch kent de productie van Pinot Noir wijnen vooral succes in koele klimaten zoals Oregon in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. In Nieuw-Zeeland is Pinot Noir zelfs de belangrijkste rode druif. Het resultaat moet wel echt lonen, want de dunne schil en dichte trossen van deze blauwe druif maakt het de wijnboer niet altijd even gemakkelijk. Maar met het nodige vakmanschap leveren ze wel heerlijk, fruitige wijnen op. Het resultaat is een ware smaakbom aan zomers rood fruit. Denk maar aan aardbeitjes, rode kers of framboos. Krijgt de wijn een houtrijping, dan komen daarbij nog eens aroma’s van vanille en kruidnagel. Al die smaken worden in balans gebracht met zachte tannines en de nodige fraîcheur.

Blanc de noir
Wist je trouwens dat van Pinot Noir druiven niet enkel rode wijnen gemaakt worden? Hoewel deze blauwe druiven voor rode wijnen nooit gemengd worden met andere druivensoorten, vormt de combinatie van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier wel de basis voor mousserende wijnen en Champagnes. Daarnaast komt Pinot Noir, net als Cabernet Sauvignon ook regelmatig voor als blanc de noir, witte wijnen in een rood jasje dus. Hiervoor verwijdert de wijnbouwer de rode druivenschil net na het persen. Daarna rijpt de wijn verder zonder schil. Ook voor vele roséwijnen liggen Pinot Noir druiven aan de basis, dan rijpt de wijn nog eerst enkele uren met schil.

Wijn en spijs: food pairing
Krijg je gasten aan tafel? Dan maak je als gastheer- of vrouw de beleving compleet met de juiste wijn. Pinot Noir wijnen zijn erg licht en toegankelijk en gaan daarom vooral goed samen met salades, lichte vlees- en visgerechten en vele kazen. Pinot Noir doet het ook altijd erg goed in combinatie met diverse champignon bereidingen, van klassiek tot truffel. Pinot Noir aan tafel met eindejaar? Daarover geven we hier een smakelijke suggestie.

Copyright Vinetiq 2021 ©