Verfijn je keuze
Savagnin - Cool - Witte vis
Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!
- newLe Clos des Grives 'Draine' Savagnin Ouillé Frankrijk|Jura|Côtes du JuraDeze Savagnin Ouillé uit de Jura toont een heldere strogele kleur. In de neus aroma's van citrus, witte steenvruchten en een subtiele nootachtige toets. De smaak is rond en zijdezacht, met een levendige zuurgraad en minerale ondertoon. De afdronk is lang en elegant, met hints van specerijen en een ziltige toets. Een spannende wijn; uitdagend en verrassend. Meer informatie >Prijs € 28,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 25,95