Verfijn je keuze

Cool - 12.5% 13.5% - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. new
    Stefan Meyer's 'Rhodter Rosengarten' Weißer Burgunder biedt rijp fruit van abrikoos, gele kruisbes en peer, met subtiele rokerige accenten en licht nootachtige tonen zoals witte amandel. Het volle, diepe gehemelte wordt versterkt door rijpe fenolen, gebalanceerde zuurgraad en een prachtige fruitexpressie. Deze wijn belooft mooi te rijpen in de komende jaren. Meer informatie >
    Prijs € 31,00 Member prijs Bespaar € 3,00 € 28,00
  2. new
    Een Grüner Veltliner met veel allure en levendigheid. Hoewel de neus eerst wat timide is komt hij na een uurtje decanteren helemaal open. Aromatische neus van steenfruit en citrus met wat amandel, muesli en een puntje vanille. In de mond toont deze Oostenrijkse haar ware gelaat met sappig fruit en een krachtige lange afdronk. Elegantie gecombineerd met densiteit, structuur en lengte. Meer informatie >
    Prijs € 56,00 Member prijs Bespaar € 10,00 € 46,00
  3. new
    Dit is een Riesling met power én finesse. In de neus vinden we citrus en exotische toetsen gecombineerd met florale accenten. In de mond zeer dens met rijp exotisch fruit zoals papaya en meloen. Dat wordt gecounterd door sappige zuren. De afdronk is lang en gewichtig maar blijft delicaat. Hou je van rijpere Riesling? Maar mag het niet te plomp zijn? Dan is dit juweeltje iets voor jou. Meer informatie >
    Prijs € 56,00 Member prijs Bespaar € 5,00 € 51,00
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©