Verfijn je keuze

Harde en gerijpte kazen

Om niet in de val te lopen bij het kiezen van een wijn bij kaas zijn er twee regels die je na kunt gaan: Hoe harder de kaas, hoe meer tannine de wijn mag hebben. Hoe romiger de kaas, des te meer zuurgraad mag er in de wijn terugkomen. In het geval van rijpe, harde kazen zijn vooral rode of zoete wijnen een goede match. De rode wijn mag zelfs wat power hebben. Ga je liever voor een zoete wijn? Dan mag de wijn echt wel suikers hebben, die balanceren de rijpe smaak van de kaas zeer goed.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. new
    Diepe goudgele kleur met een intens aromatisch profiel. In de neus komen exotische fruitaroma's naar voren, zoals lychee, passievrucht en ananas, aangevuld met florale tonen en een vleugje specerijen. De smaak is vol en rond, met een delicate zoetheid die goed in balans is met de aanwezige zuren. De afdronk is lang en elegant, met een minerale ondertoon die de complexiteit van de wijn benadrukt. Meer informatie >
    Prijs € 16,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 14,95
  2. new
    Chalu Hibiscus Noir is de meest expressieve creatie binnen de Chalu-collectie. Deze robijnrode, alcoholvrije sparkling tea combineert hibiscus, wilde camellia en rode vruchten uit de Yunnan-regio tot een levendige blend die doet denken aan een jonge Gamay of Beaujolais, maar dan zonder alcohol. De natuurlijke tannines en frisse zuren geven structuur, terwijl de rijke aroma’s van rode bessen en rozenblaadjes zorgen voor een sensuele, bloemige elegantie. Meer informatie >
    Prijs € 19,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 17,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©