Pinot Auxerrois 'Acacia Unfiltered' 2022
België|Scheldeland2022 was een erg warm en stabiel jaar in de wijngaard. Dat zorgde voor rijpe druiven met veel densiteit en diepgang. In de verwerking van de druiven werd er niets veranderd: manuele oogst van enkel de beste druiven, hele trossen persing, spontane fermentatie en lagering op Acacia houten 500l vaten. De wijn werd ongefilterd gebotteld om de textuur en diepgang te behouden. Minimale interventie met maximale output. In de neus vinden we lentebloesem, citrus en een lichte kruidigheid. De aanzet in de mond is rond en sappig met milde zuren en een delicate molligheid. Rijp fruit en een mooi geïntegreerde dosis hout eindigen met een fijne afdronk. Karaktervol drinkplezier bij slechts 11,5% alcohol!
2022 was een erg warm en stabiel jaar in de wijngaard. Dat zorgde voor rijpe druiven met veel densiteit en diepgang. In de verwerking van de druiven werd er niets veranderd: manuele oogst van enkel de beste druiven, hele trossen persing, spontane fermentatie en lagering op Acacia houten 500l vaten. De wijn werd ongefilterd gebotteld om de textuur en diepgang te behouden. Minimale interventie met maximale output. In de neus vinden we lentebloesem, citrus en een lichte kruidigheid. De aanzet in de mond is rond en sappig met milde zuren en een delicate molligheid. Rijp fruit en een mooi geïntegreerde dosis hout eindigen met een fijne afdronk. Karaktervol drinkplezier bij slechts 11,5% alcohol!
Specificaties
Volume
0.7500Alcohol procent
11.50Wijngaard, druif en ambacht

Grape Varieties
Pinot Auxerrois (90%), Pinot Blanc, Pinot Gris
Soil
Zandleem met diepere kleilagenVinification
De Auxerrois druiven worden manueel geoogst en getrieerd waarna een hele trossen persing volgt. De spontane fermentatie komt op gang op RVS-tanks en wordt verdergezet in 500l acaciahouten vaten. Na 10 maanden op 3 tot 4 jaar oude vaten werd de wijn ongefilterd gebotteld.Tips om te genieten

Food Pairing
Asperges, rijkere salades, visgerechten, kreeft en gevogelte
Serving temperature
7 - 10°CWine glass
Jancis Robinson Wine Glass
Aging Potential
2028Klimaat en locatie
Regio
ScheldelandWijnprofiel
Smaakprofiel
Wijndomein Valke Vleug
Met sprankelende trots kondigt Vinetiq de opening aan van Wijndomein Valke Vleug: een hedonistische en hedendaagse wijnhoeve in harmonie met de lokale tradities en omgeving.
- Architectuur en interieur: Vincent Van Duysen
- Tafels en houten objecten: De Belder
- Kunst: Axel Vervoordt
Een landelijk gebied in het Scheldeland omlijnd door wilgen en populieren. Een oude boerderij lag aan de basis van een nieuw en compromisloos verhaal van ambacht, natuur en schoonheid: Wijndomein Valke Vleug.
Het domein ontvangt vandaag haar gasten in een aardse architectuur die aan de klas-sieke Vlaamse hoeve een nieuwe dimensie geeft. Internationaal gerenommeerd architect Vincent Van Duysen tekende deze moderne interpretatie van de archetypische landbouwstallen. De rust en soberheid van het domein vormen vandaag een nieuw lokaal baken te midden van het sereen groen van open velden en 4 hectaren omliggende wijngaard.