Wijndomein Valke Vleug Pinot Auxerrois 'Acacia' 2023
België|ScheldelandDe Valke Vleug Pinot Auxerrois ‘Acacia’ 2023 wordt op 29 november gelanceerd voor onze Members
2023 Was een mooi jaar in de wijngaard waardoor gezond en puur fruit de basis was van deze cuvée. In de verwerking van de druiven werd er niets veranderd: manuele oogst van enkel de beste druiven, hele trossen persing, spontane fermentatie en lagering op Acacia houten 500l vaten. In de neus vinden we lentebloesem, citrus en een lichte kruidigheid. De aanzet in de mond is rond en sappig met milde zuren en een delicate molligheid. Rijp fruit en een mooi geïntegreerde dosis hout eindigen met een fijne afdronk. Karaktervol drinkplezier bij slechts 11,5% alcohol!
De Valke Vleug Pinot Auxerrois ‘Acacia’ 2023 wordt op 29 november gelanceerd voor onze Members
2023 Was een mooi jaar in de wijngaard waardoor gezond en puur fruit de basis was van deze cuvée. In de verwerking van de druiven werd er niets veranderd: manuele oogst van enkel de beste druiven, hele trossen persing, spontane fermentatie en lagering op Acacia houten 500l vaten. In de neus vinden we lentebloesem, citrus en een lichte kruidigheid. De aanzet in de mond is rond en sappig met milde zuren en een delicate molligheid. Rijp fruit en een mooi geïntegreerde dosis hout eindigen met een fijne afdronk. Karaktervol drinkplezier bij slechts 11,5% alcohol!
Specificaties
Volume
0.7500Alcohol procent
11.50Wijngaard, druif en ambacht
Grape Varieties
Pinot Auxerrois (85%), Pinot Blanc, Pinot Gris, ChardonnaySoil
Zandleem met diepere kleilagenVinification
De druiven worden manueel geoogst en getrieerd waarna een hele trossen persing volgt. De spontane fermentatie komt op gang op RVS-tanks en wordt verdergezet in 500l acaciahouten vaten. Na 10 maanden op 3 tot 4 jaar oude vaten werd de wijn gebotteld.Tips om te genieten
Food Pairing
Asperges, rijkere salades, visgerechten, kreeft en gevogelteServing temperature
7 - 10°CWine glass
Jancis Robinson Wine GlassAging Potential
2029Klimaat en locatie
Regio
ScheldelandWijnprofiel
Smaakprofiel
Wijndomein Valke Vleug
Met sprankelende trots kondigt Vinetiq de opening aan van Wijndomein Valke Vleug: een hedonistische en hedendaagse wijnhoeve in harmonie met de lokale tradities en omgeving.
- Architectuur en interieur: Vincent Van Duysen
- Tafels en houten objecten: De Belder
- Kunst: Axel Vervoordt
Een landelijk gebied in het Scheldeland omlijnd door wilgen en populieren. Een oude boerderij lag aan de basis van een nieuw en compromisloos verhaal van ambacht, natuur en schoonheid: Wijndomein Valke Vleug.
Het domein ontvangt vandaag haar gasten in een aardse architectuur die aan de klas-sieke Vlaamse hoeve een nieuwe dimensie geeft. Internationaal gerenommeerd architect Vincent Van Duysen tekende deze moderne interpretatie van de archetypische landbouwstallen. De rust en soberheid van het domein vormen vandaag een nieuw lokaal baken te midden van het sereen groen van open velden en 4 hectaren omliggende wijngaard.
- members only
Pinot Auxerrois 'Acacia Unfiltered' 2022België|ScheldelandPrijs € 27,95 Member prijs Bespaar € 5,00 € 22,95







