Wijndomein Valke Vleug Pinot Auxerrois 'Acacia' 2023

België|Scheldeland

De Valke Vleug Pinot Auxerrois ‘Acacia’ 2023 wordt op 29 november gelanceerd voor onze Members

2023 Was een mooi jaar in de wijngaard waardoor gezond en puur fruit de basis was van deze cuvée. In de verwerking van de druiven werd er niets veranderd: manuele oogst van enkel de beste druiven, hele trossen persing, spontane fermentatie en lagering op Acacia houten 500l vaten. In de neus vinden we lentebloesem, citrus en een lichte kruidigheid. De aanzet in de mond is rond en sappig met milde zuren en een delicate molligheid. Rijp fruit en een mooi geïntegreerde dosis hout eindigen met een fijne afdronk. Karaktervol drinkplezier bij slechts 11,5% alcohol!

Prijs € 27,95 Member prijs Bespaar € 5,00 € 22,95
Coming Soon

De Valke Vleug Pinot Auxerrois ‘Acacia’ 2023 wordt op 29 november gelanceerd voor onze Members

2023 Was een mooi jaar in de wijngaard waardoor gezond en puur fruit de basis was van deze cuvée. In de verwerking van de druiven werd er niets veranderd: manuele oogst van enkel de beste druiven, hele trossen persing, spontane fermentatie en lagering op Acacia houten 500l vaten. In de neus vinden we lentebloesem, citrus en een lichte kruidigheid. De aanzet in de mond is rond en sappig met milde zuren en een delicate molligheid. Rijp fruit en een mooi geïntegreerde dosis hout eindigen met een fijne afdronk. Karaktervol drinkplezier bij slechts 11,5% alcohol!

members only

Specificaties

Vintage

2023

Volume

0.7500

Alcohol procent

11.50

Wijngaard, druif en ambacht

Grape Varieties

Pinot Auxerrois (85%), Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay

Soil

Zandleem met diepere kleilagen

Vinification

De druiven worden manueel geoogst en getrieerd waarna een hele trossen persing volgt. De spontane fermentatie komt op gang op RVS-tanks en wordt verdergezet in 500l acaciahouten vaten. Na 10 maanden op 3 tot 4 jaar oude vaten werd de wijn gebotteld.

Tips om te genieten

Food Pairing

Asperges, rijkere salades, visgerechten, kreeft en gevogelte

Serving temperature

7 - 10°C

Aging Potential

2029

Klimaat en locatie

Regio

Scheldeland
Cold
Cool
Intermediate
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem

Wijnprofiel

Fraicheur

Body

Tannin

Sweetness

Alcohol

Smaakprofiel

Crisp white

Wijndomein Valke Vleug

Met sprankelende trots kondigt Vinetiq de opening aan van Wijndomein Valke Vleug: een hedonistische en hedendaagse wijnhoeve in harmonie met de lokale tradities en omgeving. 

  • Architectuur en interieur: Vincent Van Duysen
  • Tafels en houten objecten: De Belder
  • Kunst: Axel Vervoordt

Een landelijk gebied in het Scheldeland omlijnd door wilgen en  populieren. Een oude boerderij lag aan de basis van een nieuw en compromisloos verhaal van ambacht, natuur en schoonheid: Wijndomein Valke Vleug.

Het domein ontvangt vandaag haar gasten in een aardse architectuur die aan de klas-sieke Vlaamse hoeve een nieuwe dimensie geeft. Internationaal gerenommeerd architect Vincent Van Duysen tekende deze moderne interpretatie van de archetypische landbouwstallen. De rust en soberheid van het domein vormen vandaag een nieuw lokaal baken te midden van het sereen groen van open velden en 4 hectaren omliggende wijngaard.

www.valkevleug.be >

Copyright Vinetiq 2021 ©