Verfijn je keuze

Crisp white - 12.5% 13.5% - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. best seller
    Een sauvignon uit Bourgogne? Jawel! Saint-Bris is de enige appellatie binnen Bourgogne waar sauvignon blanc wordt aangeplant. Als buurgemeente van Chablis genieten de druivenstokken mee van de kalkbodems boordevol mineralen. Aroma’s van citrus, peer en vuursteen nemen het voortouw. Mooie strakke zuren in de mond met een opvallend zachte afdronk. Een klassieke sauvignon, maar met een hoekje af. Verrassend! Meer informatie >
    Prijs € 17,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 15,95
  2. new
    Een Weissburgunder met densiteit en spanning uit het meest zuidelijke gebied van de Valle Isarco. Aroma's van rijpe boomgaardfruit met afwisselend florale toetsen van vooral kamille en witte bloesems. Rond, genereus en zelfs cremeus maar met een acide ruggengraat die verfijning en lengste aan de wijn geeft. De zanderige mergelgrond geeft het geheel nog een mineraal tintje. Meer informatie >
    Prijs € 20,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 18,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©