Verfijn je keuze

Crisp white - Maritiem - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Clos Regain '... Sec' 2022 Frankrijk|Sud-Ouest|Jurançon

    Intense florale tonen typeren de Gros Manseng, geblend met Petit Manseng, die dan weer zorgt voor frisse exotische fruittoetsen. Een knap duo, typisch voor de Jurançon regio. In de mond een heldermooie en minerale aanzet met florale smaken en toetsen van perzik. De lange frisse finish wordt ondersteund door knapperige hints van ananas. Een fijn stukje geitenkaas of zeevruchten erbij maken het helemaal af!

    Meer informatie >
    Prijs € 13,95 Member prijs Bespaar € 1,00 € 12,95
  2. In Gontrode lijkt er iets speciaals in de grond te zitten. Heerlijk aromatisch en uiterst elegant. In de neus hebben we wit steenfruit, boomgaardfruit en meloen maar ook wat witte bloesems en wilde bloemen. Zijdezacht mondgevoel met een goede structuur en mooie body. Een fantastisch glas belgische trots dat gastronomisch zeer breed inzetbaar is. Meer informatie >
    Prijs € 17,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 14,95
  3. Voor ongewone blends draaien ze hun hand niet om op Wijndomein Beau Marais. Deze assemblage van 70% Chardonnay en 30% Zweigelt past daarom perfect in hun portfolio. Chardonnay speelt duidelijk de eerste viool in zijn malolactische vorm, maar wordt uitermate ondersteunt door de fruitigheid van de Zweigelt druiven. De frisse, onderliggende zuren en een likje hout van de oude barriques zorgt voor een mooi geheel. Meer informatie >
    Prijs € 24,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 22,95
  4. Deze blend van Ondarrabi Zuri en Petit Corbou is een heerlijke gastronomische charmeur. In de neus naast de bloesems, citrus en groene appel, ook geroosterde amandelen en toffee. In de mond valt meteen de textuur op die dense, rijpe druiven verraadt en een wijnmaker die zijn vak kent. De zilte zuren ondersteunen het wat oxidatieve karakter van de wijn en dragen bij tot een complex en uitgebalanceerd glas. Meer informatie >
    Prijs € 45,00 Member prijs Bespaar € 4,00 € 41,00
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©