Verfijn je keuze
White - Rich white - 12.5% 13.5% - Continentaal - Harde en gerijpte kazen
Om niet in de val te lopen bij het kiezen van een wijn bij kaas zijn er twee regels die je na kunt gaan: Hoe harder de kaas, hoe meer tannine de wijn mag hebben. Hoe romiger de kaas, des te meer zuurgraad mag er in de wijn terugkomen. In het geval van rijpe, harde kazen zijn vooral rode of zoete wijnen een goede match. De rode wijn mag zelfs wat power hebben. Ga je liever voor een zoete wijn? Dan mag de wijn echt wel suikers hebben, die balanceren de rijpe smaak van de kaas zeer goed.
-
Domaine Gautheron Chablis Grand Cru 'Bougros' Frankrijk|Bourgogne|ChablisDe neus opent met tonen van witte nectarine, grapefruitzeste en schilfers van oesterschelp — een directe afspiegeling van het Kimmeridgien-kalkrijke terroir. In de mond toont hij een schitterende frisheid, knisperende zuren en een volle, gelaagde body. De minerale onderbouw zorgt voor structuur en grip, terwijl het fruit zich elegant ontwikkelt. De afdronk is lang, strak en pregnanter dan veel reguliere Chablis! Meer informatie >Prijs € 85,00 Member prijs Bespaar € 6,00 € 79,00






