Verfijn je keuze

Gastronomisch diner - Schelp- en schaaldieren

De heerlijke ziltige smaak van oesters of zoetige indruk van kreeft verdienen mooie, minerale wijnen. De eerste wijnen waar vaak aan gedacht worden zijn Chablis, Champagne of Muscadet, maar er zijn zoveel meer opties. Zeker als we cool climate denken! Zo mogen we ook de Belgische toppers niet vergeten. De heerlijke frisheid en fijne minerale ondertoon van witte Belgische wijnen, proeven alsof ze gemaakt zijn om te combineren met schelp- en schaaldieren.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Deze Premier Cru 'Les Fourneaux' is iets krachtiger dan de 'Vaillons' Premier Cru van hetzelfde domein. Les Fourneaux ligt tegenover Vaillons, maar dan aan de rechteroever. Deze ronde Chablis heeft intense aroma's van vanille, abrikoos en menthol. In de mond een vol mondegevoel met smaken van exotisch fruit, boter en een fijne frisse en minerale afdronk. Meer informatie >
    Prijs € 34,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 31,95
  2. Pouilly-Loché is een erg kleine appellatie gelegen naast het meer bekende Pouilly-Fuissé. Het ietwat warmere klimaat zorgt voor rijpe druiven en in de handen van ervaren wijnmakers die de fraicheur kunnen behouden zorgt dit voor gebalanceerde wijnen. In de neus witte bloesems, kweepeer, steenfruit, appelbeignet en wat botertoetsen tegen een toasty achtergrond. In de mond tegelijkertijd fris en heerlijk rijp. Meer informatie >
    Prijs € 36,00 Member prijs Bespaar € 1,00 € 35,00
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©