Verfijn je keuze
Gastronomisch diner - Schelp- en schaaldieren
De heerlijke ziltige smaak van oesters of zoetige indruk van kreeft verdienen mooie, minerale wijnen. De eerste wijnen waar vaak aan gedacht worden zijn Chablis, Champagne of Muscadet, maar er zijn zoveel meer opties. Zeker als we cool climate denken! Zo mogen we ook de Belgische toppers niet vergeten. De heerlijke frisheid en fijne minerale ondertoon van witte Belgische wijnen, proeven alsof ze gemaakt zijn om te combineren met schelp- en schaaldieren.
- Domaine Gautheron Chablis Premier Cru 'Les Fourneaux' 2021 Frankrijk|Bourgogne|ChablisDeze Premier Cru 'Les Fourneaux' is iets krachtiger dan de 'Vaillons' Premier Cru van hetzelfde domein. Les Fourneaux ligt tegenover Vaillons, maar dan aan de rechteroever. Deze ronde Chablis heeft intense aroma's van vanille, abrikoos en menthol. In de mond een vol mondegevoel met smaken van exotisch fruit, boter en een fijne frisse en minerale afdronk. Meer informatie >Prijs € 34,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 31,95
- Domaine Cordier Père et Fils Pouilly Loché 2021 Frankrijk|Bourgogne|MâconnaisPouilly-Loché is een erg kleine appellatie gelegen naast het meer bekende Pouilly-Fuissé. Het ietwat warmere klimaat zorgt voor rijpe druiven en in de handen van ervaren wijnmakers die de fraicheur kunnen behouden zorgt dit voor gebalanceerde wijnen. In de neus witte bloesems, kweepeer, steenfruit, appelbeignet en wat botertoetsen tegen een toasty achtergrond. In de mond tegelijkertijd fris en heerlijk rijp. Meer informatie >Prijs € 36,00 Member prijs Bespaar € 1,00 € 35,00