Verfijn je keuze

Halfdroge Wijn - Harde en gerijpte kazen

Om niet in de val te lopen bij het kiezen van een wijn bij kaas zijn er twee regels die je na kunt gaan: Hoe harder de kaas, hoe meer tannine de wijn mag hebben. Hoe romiger de kaas, des te meer zuurgraad mag er in de wijn terugkomen. In het geval van rijpe, harde kazen zijn vooral rode of zoete wijnen een goede match. De rode wijn mag zelfs wat power hebben. Ga je liever voor een zoete wijn? Dan mag de wijn echt wel suikers hebben, die balanceren de rijpe smaak van de kaas zeer goed.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. De Layon is een zijrivier van de Loire die bekend staat om zijn zoete wijnen. Die komen er in verschillende vormen en gradaties. Dit perceel ligt midden op de heuvel en wordt altijd gebruikt om een matig zoete Vendages Tardives Chenin te maken. Vanille, honing, steenfruit en bloesems in de neus. Wat sucrosité van de late oogst en een sappige finale. Hoog drinkbaarheidsgehalte! Meer informatie >
    Prijs € 22,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 19,95
  2. Een halfdroge wijn naar de hand van meester Jacky Blot. Uiterst gastronomisch en aromatisch zeer rijk. Honing, citrus, boomgaardfruit en zelfs wat truffel stuiven uit het glas. De elegante precisie waarmee deze wijn blanceerd tussen zoet en zuur, fruitig en mineraal is werklijk indrukwekkend. Wie geduld heeft wordt beloond want enkele jaren rijping in de fles brengt dit geheel pas echt naar wereldniveau. Meer informatie >
    Prijs € 27,50 Member prijs € 27,50
  3. Deze halfzoete parel uit de Loire combineert moeiteloos complexiteit met fruitplezier en fris met zoet. Gezuikerde citrusschillen met een bijna zoutige mineraliteit die in de neus bijna aan koper doet denken. Met 27 gram restsuiker zeker een zoete wijn te noemen maar met hopen fraicheur en spanning. Voor de liefhebbers en fijnproevers. De fanatieke Peter Hahn slaat hier weer de nagel op de kop. Meer informatie >
    Prijs € 28,50 Member prijs Bespaar € 2,55 € 25,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©