Verfijn je keuze

Intermediate - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

1 product

Van hoog naar laag sorteren
  1. Clos Regain '... Sec' 2022 Frankrijk|Sud-Ouest|Jurançon

    Intense florale tonen typeren de Gros Manseng, geblend met Petit Manseng, die dan weer zorgt voor frisse exotische fruittoetsen. Een knap duo, typisch voor de Jurançon regio. In de mond een heldermooie en minerale aanzet met florale smaken en toetsen van perzik. De lange frisse finish wordt ondersteund door knapperige hints van ananas. Een fijn stukje geitenkaas of zeevruchten erbij maken het helemaal af!

    Meer informatie >
    Prijs € 13,95 Member prijs Bespaar € 1,00 € 12,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©