Verfijn je keuze

Intermediate - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Domaine de la Métairie d'Alon Chardonnay 'Le Village' 2022 Frankrijk|Languedoc-Roussillon|Pays d'Oc
    Een "Bourgondische" Chardonnay uit het zuiden. Daar houden wij wel van. De hogere gebieden aan de voet van de Pyreneën zijn perfect om gebalanceerde, levendige wijnen te maken. in de neus vinden we steenfruit, limoen, bloesems en hazelnoot. In de mond dens fruit, sappige zuurtjes en een fabuleuze lengte. Kortom, een topwijn uit een minder voor de hand liggende streek maar wat zijn we blij met deze ontdekking! Meer informatie >
    Prijs € 18,95 Member prijs Bespaar € 1,00 € 17,95
  2. Clos Regain 'La Côte des Brumes' 2022 Frankrijk|Sud-Ouest|Jurançon
    Midden in de voetheuvels van de Pyreneeën voelt de Petit Manseng druif zich in zijn nopjes. Een intense neus van rijp exotisch fruit met kruidige toetsen kenmerken deze grote wijn. De boterachtige vettigheid in de mond wordt afgewisseld met een mooie spanning door de aanwezige zuren en een briljante mineraliteit. Geen geduld om hem te laten verder rijpen? Karafeer hem dan even en geniet van zijn complexiteit! Meer informatie >
    Prijs € 19,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 17,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©