Verfijn je keuze

11.5% 12.5% - Spicy

Pittige gerechten vragen om wijnen die een licht zoetje hebben. Niet te veel, maar enkel een heel klein randje. Bij het combineren van wijn met spicy food zijn er twee dingen die je moet vermijden: hoge zuren in de wijn en een alcoholpercentage hoger dan 13,5%. Lichtzoete wijnen verfrissen net het mondgevoel. Riesling is een voorbeeld van een druivenras die zoetheid gradaties kent. Maar in cool climate gebieden groeien nog veel meer druiven die goed zijn in combinatie met spicy gerechten.

1 product

Van hoog naar laag sorteren
  1. new
    Een Grüner Veltliner die niet uit Oostenrijk komt maar uit het noorden van Italië. Gedurfd maar het experiment werkt. Het werkt zelfs erg goed! De typische spicy kruidigheid is aanwezig alsook het stuivende groen fruit. In de mond zet de kruidigheid zich door met een mooi spannend zuurtje. Dat zorgt voor balans en ondersteund het energieke fruit. Te ontdekken! Meer informatie >
    Prijs € 21,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 19,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©