Verfijn je keuze
Koken met vrienden - Schelp- en schaaldieren
De heerlijke ziltige smaak van oesters of zoetige indruk van kreeft verdienen mooie, minerale wijnen. De eerste wijnen waar vaak aan gedacht worden zijn Chablis, Champagne of Muscadet, maar er zijn zoveel meer opties. Zeker als we cool climate denken! Zo mogen we ook de Belgische toppers niet vergeten. De heerlijke frisheid en fijne minerale ondertoon van witte Belgische wijnen, proeven alsof ze gemaakt zijn om te combineren met schelp- en schaaldieren.
- Julien Braud 'Les Grands Quarterons' 2018 MAGNUM Frankrijk|Loire|Muscadet Sèvre et MaineDeze Sèvre et Maine houdt het midden tussen finesse en de meer exotische toetsen van de Melon de Bourgogne druif. Na de eerste tonen van limoen en citroen, volgen er rijpere exotische toetsen van kakifruit. De opvoeding van twaalf maanden op de dode gistcelletjes geeft de wijn een ronder mondgevoel. Een lange ziltige finale, waar levendige zuurtjes blijven nazinderen, maakt de beleving compleet. Meer informatie >Prijs € 32,00 Member prijs Bespaar € 4,00 € 28,00
- best sellerChampagne Marie Demets 'Tradition' Blanc de Noirs Brut Frankrijk|Champagne|Côte des BarMet veel plezier verwelkomen we dit nieuw champagnehuis uit Côtes des Bar, de meest zuidelijke champagne regio. Deze grenst aan het Noorden van Bourgogne en dan denken we uiteraard aan Pinot Noir! Deze champagne is een Blanc de Noirs op zijn best! Crispy rood fruit in de neus met een lichte hint van toast. Boordevol fraÎcheur in de mond en een knappe structuur in de afdronk. En wat een mooi en subtiel label! Meer informatie >Prijs € 35,00 Member prijs Bespaar € 3,00 € 32,00Niet meer in voorraad