Verfijn je keuze

Sparkling - Biodynamisch

Champagne, Crèmeux, schuimwijn, Crémant, Cava, Prosecco,... Mousserende wijnen komen van overal en onder verschillende namen. Maar een ding is zeker: die bruisende bubbels, het gas dat uit de fles ontsnapt wanneer je ‘m opent en die parelende belletjes op de tong komen altijd terug. Er bestaat zowel witte, rosé als rode mousserende wijn. Al is een mousserende rode wijn iets uitzonderlijker.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. GSP staat voor Gamay, Syrah en Pinot. Licht bruisend, donkerroze, boordevol rood fruit en kruiden, maar met structuur en balans. Heb je ooit bruiswater gedronken waarbij de bubbels perfect zijn? Niet te zwaar, maar precies verfrissend en plezierig? Deze Pet Nat is dat. Opnieuw een ongelofelijke creatie van wijnmaker Patrick Bouju. Gewoonweg op een ander niveau. Meer informatie >
    Prijs € 29,50 Member prijs Bespaar € 6,00 € 23,50
  2. Domaine de la Taille aux Loups Pet Nat 'Triple Zéro' Frankrijk|Loire|Montlouis Sur Loire
    Dit is een mousserende wijn die zonder toevoegingen werd gevinifieerd. Sprankelende Chenin Blanc in zijn puurste vorm, strak maar ook rijk en gelaagd zonder elitair te zijn. Aroma's van citrus, witte perzik en appelbloesem geven de neus een lift. In de mond erg soepel met een unieke textuur. Dit mag niet ontbreken in de kelders van Chenin Blanc liefhebber en amateurs van mousserende wijnen. Meer informatie >
    Prijs € 29,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 26,95
per pagina

Mousserende wijn kopen?
Goed nieuws. De beste mousserende wijn vind je voornamelijk in cool climate gebieden. Heel toevallig is Vinetiq de specialist in cool climate wijnen. Een alom gekende combinatie om een heerlijk glas wijn met bubbels te bekomen is het duo van Chardonnay en Pinot Gris. We bewandelen daarnaast graag ook nieuwe paden, dus je vindt bij Vinetiq ook heel wat mousserende wijnen van andere druivensoorten zoals Gamay, Pinot Blanc of Riesling. Maar wat zorgt er nu precies voor dat die parelende bubbels in jouw sprankelend glas belanden? Tijdens het eerste deel van het proces wordt mousserende wijn gemaakt volgens dezelfde werkwijze als stille wijn. Net zoals voor witte wijnen plukt ook hier de wijnmaker de druiven, perst hij ze en voegt gist toe voor het fermentatieproces. De suiker uit het druivensap zet zich om in onder andere alcohol en koolzuurgas. De zo ontstane wijn gaat in flessen, maar krijgt er nog een beetje wijn met gist en suiker bij. In de fles ontstaat op die manier een tweede gisting. Omdat de fles afgesloten is, meestal met een kroonkurk, kan het koolzuurgas niet meer weg. Wanneer je de fles dan kraakt, krijg je een mousse van fijne belletjes.

Vuurwerk in je fles
Naast de bekende Champagne, Prosecco en Cava bestaan er heel wat andere, vaak onbekendere, vormen van mousserende wijn. Mousserende wijnen worden overal ter wereld gemaakt. De regio bepaalt hierbij de naamgeving. Zo mag mousserende wijn uit de Champagnestreek krijgt de benaming Champagne dragen. Maar je vindt zeker ook in andere gebieden Franse mousserende wijn (linken) terug, zoals bijvoorbeeld Crémant. Daarnaast leent België zich ook erg goed voor mousserende wijn. In ons aanbod vind je verder nog Duitse en Nederlandse mousserende wijnen. Eens een stapje buiten de bekende wereld zetten? Probeer dan zeker een mousserende wijn uit het Verenigd Koninkrijk.

Copyright Vinetiq 2021 ©