Verfijn je keuze

Sparkling - Vette vis

Champagne, Crèmeux, schuimwijn, Crémant, Cava, Prosecco,... Mousserende wijnen komen van overal en onder verschillende namen. Maar een ding is zeker: die bruisende bubbels, het gas dat uit de fles ontsnapt wanneer je ‘m opent en die parelende belletjes op de tong komen altijd terug. Er bestaat zowel witte, rosé als rode mousserende wijn. Al is een mousserende rode wijn iets uitzonderlijker.
Vette vis heeft een voller mondgevoel, denk maar aan zalm, makreel of paling. Daarom passen hier wijnen bij die voller zijn met zachte zuren. Je kan denken aan een mooie Chenin Blanc uit de Loire en Chardonnay uit Bourgogne maar vergeet de verfijnde Rieslings uit Duitsland niet! Zelfs elegante, lichte of soepele rode wijnen passen bij vettere vissoorten. Let hierbij wel op dat je niet kiest voor een wijn met te veel tannine, viseiwit versterkt namelijk het wrange mondgevoel van tannine.

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Domaine de la Taille aux Loups Pet Nat 'Triple Zéro' Frankrijk|Loire|Montlouis Sur Loire
    Dit is een mousserende wijn die zonder toevoegingen werd gevinifieerd. Sprankelende Chenin Blanc in zijn puurste vorm, strak maar ook rijk en gelaagd zonder elitair te zijn. Aroma's van citrus, witte perzik en appelbloesem geven de neus een lift. In de mond erg soepel met een unieke textuur. Dit mag niet ontbreken in de kelders van Chenin Blanc liefhebber en amateurs van mousserende wijnen. Meer informatie >
    Prijs € 29,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 26,95
  2. BRONS BBW23
    Kosten noch moeite werden gespaard om top mousseux te maken: de perfecte kalkhoudende bodem, een zuidhelling en het beste vinificatiemateriaal. Dat zorgt voor vuurwerk in de fles. In de neus brioche, citrus en nootjes. In de mond een heerlijke, fijne mousse, de dosage die samen met het fruit voor de breedte zorgt en een zinderende finale vol fraîcheur en spanning. Winnaar van talrijke internationale medailles. Meer informatie >
    Prijs € 29,95 Member prijs Bespaar € 4,00 € 25,95
    Binnenkort weer beschikbaar
  3. Een huis herken je aan zijn basiscuvée. Is die goed dan kan je op je beide oren slapen. En deze instapper van Giraud is een echt raspaard. Vakmanschap aan het werk! In de neus een combinatie van knapperig fruit met limoen, peer en steenfruit en biscuit, toast en brioche. De mousse is fijn en het mondgevoel is sappig maar ook breed en lang. Meer informatie >
    Prijs € 32,00 Member prijs Bespaar € 3,00 € 29,00
  4. Een huis herken je aan zijn basiscuvée. Is die goed dan kan je op je beide oren slapen. En deze instapper van Giraud is een echt raspaard. Vakmanschap aan het werk! In de neus een combinatie van knapperig fruit met limoen, peer en steenfruit en biscuit, toast en brioche. De mousse is fijn en het mondgevoel is sappig maar ook breed en lang. Meer informatie >
    Prijs € 60,00 Member prijs Bespaar € 5,00 € 55,00
  5. Een huis herken je aan zijn basiscuvée. Is die goed dan kan je op je beide oren slapen. En deze instapper van Giraud is een echt raspaard. Vakmanschap aan het werk! In de neus een combinatie van knapperig fruit met limoen, peer en steenfruit en biscuit, toast en brioche. De mousse is fijn en het mondgevoel is sappig maar ook breed en lang. Meer informatie >
    Prijs € 125,00 Member prijs Bespaar € 15,00 € 110,00
per pagina

Mousserende wijn kopen?
Goed nieuws. De beste mousserende wijn vind je voornamelijk in cool climate gebieden. Heel toevallig is Vinetiq de specialist in cool climate wijnen. Een alom gekende combinatie om een heerlijk glas wijn met bubbels te bekomen is het duo van Chardonnay en Pinot Gris. We bewandelen daarnaast graag ook nieuwe paden, dus je vindt bij Vinetiq ook heel wat mousserende wijnen van andere druivensoorten zoals Gamay, Pinot Blanc of Riesling. Maar wat zorgt er nu precies voor dat die parelende bubbels in jouw sprankelend glas belanden? Tijdens het eerste deel van het proces wordt mousserende wijn gemaakt volgens dezelfde werkwijze als stille wijn. Net zoals voor witte wijnen plukt ook hier de wijnmaker de druiven, perst hij ze en voegt gist toe voor het fermentatieproces. De suiker uit het druivensap zet zich om in onder andere alcohol en koolzuurgas. De zo ontstane wijn gaat in flessen, maar krijgt er nog een beetje wijn met gist en suiker bij. In de fles ontstaat op die manier een tweede gisting. Omdat de fles afgesloten is, meestal met een kroonkurk, kan het koolzuurgas niet meer weg. Wanneer je de fles dan kraakt, krijg je een mousse van fijne belletjes.

Vuurwerk in je fles
Naast de bekende Champagne, Prosecco en Cava bestaan er heel wat andere, vaak onbekendere, vormen van mousserende wijn. Mousserende wijnen worden overal ter wereld gemaakt. De regio bepaalt hierbij de naamgeving. Zo mag mousserende wijn uit de Champagnestreek krijgt de benaming Champagne dragen. Maar je vindt zeker ook in andere gebieden Franse mousserende wijn (linken) terug, zoals bijvoorbeeld Crémant. Daarnaast leent België zich ook erg goed voor mousserende wijn. In ons aanbod vind je verder nog Duitse en Nederlandse mousserende wijnen. Eens een stapje buiten de bekende wereld zetten? Probeer dan zeker een mousserende wijn uit het Verenigd Koninkrijk.

Copyright Vinetiq 2021 ©