Verfijn je keuze

Rich white - Onze wijnen - Gastronomisch diner - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Deze trots van Vin de Liège combineert een rijk profiel met heel wat fraicheur. In de neus vinden we rijp steenfruit en exotische toetsen. Een vleug agrum en lentebloesem maakt het aromaprofiel compleet. in de mond is dit een erg gestructureerde wijn met een gewichtige finale. Die wordt gecounterd door voldoende zuurtjes om de wijn in balans te houden. Proficiat Romain! Meer informatie >
    Prijs € 20,95 Member prijs Bespaar € 1,00 € 19,95
  2. Deze Premier Cru 'Les Fourneaux' is iets krachtiger dan de 'Vaillons' Premier Cru van hetzelfde domein. Les Fourneaux ligt tegenover Vaillons, maar dan aan de rechteroever. Deze ronde Chablis heeft intense aroma's van vanille, abrikoos en menthol. In de mond een vol mondegevoel met smaken van exotisch fruit, boter en een fijne frisse en minerale afdronk. Meer informatie >
    Prijs € 34,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 31,95
  3. Dit is een Riesling met power én finesse. In de neus vinden we citrus en exotische toetsen gecombineerd met florale accenten. In de mond zeer dens met rijp exotisch fruit zoals papaya en meloen. Dat wordt gecounterd door sappige zuren. De afdronk is lang en gewichtig maar blijft delicaat. Hou je van rijpere Riesling? Maar mag het niet te plomp zijn? Dan is dit juweeltje iets voor jou. Meer informatie >
    Prijs € 50,00 Member prijs Bespaar € 10,00 € 40,00
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©