Verfijn je keuze
Witte vis
Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!
- Alberto Orte 'Escalada do Sil' Blanco 2021 Spanje|ValdeorrasRijp boomgaardfruit, een rokerige mineraliteit en gedroogde kruiden met een toets van flint openen sterk in de neus, vooraleer de steenfruit aroma's de mond vullen. Elegante zuren en een phenolische bitterheid zorgen voor een spannend mondgevoel en afdronk. Met deze cuvée probeert Alberto Orte het bewaarpotentieel van Godello aan te tonen. En óf dat gelukt is! Meer informatie >Prijs € 37,95 Member prijs Bespaar € 4,00 € 33,95
- Juanjo Tellaetxe Tantaka DIAPIRO MAGNUM 2021 Spanje|Txakoli de AlavaDeze blend van Ondarrabi Zuri en Petit Corbou is een heerlijke gastronomische charmeur. In de neus naast de bloesems, citrus en groene appel, ook geroosterde amandelen en toffee. In de mond valt meteen de textuur op die dense, rijpe druiven verraadt en een wijnmaker die zijn vak kent. De zilte zuren ondersteunen het wat oxidatieve karakter van de wijn en dragen bij tot een complex en uitgebalanceerd glas. Meer informatie >Prijs € 45,00 Member prijs Bespaar € 4,00 € 41,00