Verfijn je keuze

Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. In Gontrode lijkt er iets speciaals in de grond te zitten. Heerlijk aromatisch en uiterst elegant. In de neus hebben we wit steenfruit, boomgaardfruit en meloen maar ook wat witte bloesems en wilde bloemen. Zijdezacht mondgevoel met een goede structuur en mooie body. Een fantastisch glas belgische trots dat gastronomisch zeer breed inzetbaar is. Meer informatie >
    Prijs € 17,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 14,95
  2. In Gontrode lijkt er iets speciaals in de grond te zitten. Heerlijk aromatisch en uiterst elegant. In de neus hebben we citrus en boomgaardfruit alsook die typische florale toetsen die goed gemaakte Solaris kan hebben. Zijdezacht mondgevoel en fris zonder echt een zeer hoge aciditeit te hebben. Een zomers glas belgische trots dat gastronomisch zeer breed inzetbaar is. Meer informatie >
    Prijs € 18,50 Member prijs Bespaar € 3,00 € 15,50
  3. Voor ongewone blends draaien ze hun hand niet om op Wijndomein Beau Marais. Deze assemblage van 70% Chardonnay en 30% Zweigelt past daarom perfect in hun portfolio. Chardonnay speelt duidelijk de eerste viool in zijn malolactische vorm, maar wordt uitermate ondersteunt door de fruitigheid van de Zweigelt druiven. De frisse, onderliggende zuren en een likje hout van de oude barriques zorgt voor een mooi geheel. Meer informatie >
    Prijs € 24,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 22,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©