Verfijn je keuze

Maritiem - Spicy

Pittige gerechten vragen om wijnen die een licht zoetje hebben. Niet te veel, maar enkel een heel klein randje. Bij het combineren van wijn met spicy food zijn er twee dingen die je moet vermijden: hoge zuren in de wijn en een alcoholpercentage hoger dan 13,5%. Lichtzoete wijnen verfrissen net het mondgevoel. Riesling is een voorbeeld van een druivenras die zoetheid gradaties kent. Maar in cool climate gebieden groeien nog veel meer druiven die goed zijn in combinatie met spicy gerechten.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. BRONS BBW23

    Muscaris is een kruising tussen Solaris en Muscat. Een droge zeer frisse, minerale en fruitige wijn met aroma's van citrusvruchten, abrikozen en een vleugje honing. Veel lengte in de mond en een perfecte balans tussen fruit en zuren.

    Meer informatie >
    Prijs € 14,95 Member prijs € 14,95
  2. Deze Limited edition van onze Valke Vleug 'Acacia' Auxerrois 2022 is er één zonder make-up of toevoeging, puur natuur. De wijn heeft een licht gouden kleur en een neus met rode appel, agrum en rokerige mineraliteit. In de mond combineert hij sappigheid met textuur en structuur. Hou je van onbewandelde paden? Dan brengt deze wijn puur drinkplezier.

    Meer informatie >
    Prijs € 24,95 Member prijs € 24,95
    Binnenkort beschikbaar
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©