Wij gebruiken cookies om je ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Verfijn je keuze
Maritiem - Witte vis
Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!
- Juanjo Tellaetxe Tantaka DIAPIRO MAGNUM 2021 Spanje|Txakoli de AlavaDeze blend van Ondarrabi Zuri en Petit Corbou is een heerlijke gastronomische charmeur. In de neus naast de bloesems, citrus en groene appel, ook geroosterde amandelen en toffee. In de mond valt meteen de textuur op die dense, rijpe druiven verraadt en een wijnmaker die zijn vak kent. De zilte zuren ondersteunen het wat oxidatieve karakter van de wijn en dragen bij tot een complex en uitgebalanceerd glas. Meer informatie >Prijs € 45,00 Member prijs Bespaar € 4,00 € 41,00
- Vignoble du Château de Bousval 'Tout Cru' Chardonnay MAGNUM 2022 België|WalloniëHet fruit van deze zelfbenoemde Cru is afkomstig van één perceel op de heuvels van Bousval. De precisie van aroma's en de hartige ziltigheid vallen meteen op. Roze pompelmoes, perzik en limoen worden bijgestaan door wat kaneel en toast van het hout. De lagering op eiken vaten geeft vooral structuur aan de wijn met behoud van de fris aciditeit en elegant mondgevoel. Meer informatie >Prijs € 75,00 Member prijs Bespaar € 5,00 € 70,00