Verfijn je keuze

Fruity red - Wild

Het gehele zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland kan cool climate genoemd worden, maar dé regio’s bij uitstek zijn Marlborough en Central Otago. Het land zette eigenhandig de wijnwereld op z’n kop toen het de Europese markt wist te bekoren met hun grassige en veelal naar passievrucht geurende Sauvignon Blancs. Ook de meer noordelijke gelegen regio’s van Central Otago zorgen voor Pinot Noir van wereldniveau, en zelfs Syrah.


Wild kan je in twee groepen verdelen: klein en groot wild. Onder klein wild vallen bijvoorbeeld fazant en wilde eend. Deze wildgerechten kunnen perfect gecombineerd worden met elegante witte of lichte rode wijnen. Onder het grote wild vallen hert, ree en zwijn. Deze gerechten doen het fantastisch samen met stevig en smaakvol rood. Er is een leidraad om het makkelijker te maken: rode wijn past goed bij rood wild zoals hert en eend. Witte wijn past beter bij wit wild zoals konijn en fazant.

1 product

Van hoog naar laag sorteren
  1. Hier is een kiwi wijnmaker met Europese ervaring aan het werk. Een ragfijne en precieze Pinot Noir. De wijn combineert rijp rood fruit met gedroogde kruiden en de geur van rode bloesems. Het houtgebruik staat hier ten dienste van het fruit en werd mooi verwoven met een mooie tanninestructuur tot gevolg. In de finale een dense afdronk ondersteund door fraîcheur.

    Meer informatie >
    Prijs € 21,00 Member prijs Bespaar € 2,00 € 19,00
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©