Markus Altenburger Jois 'Cuvée Altenburger' 'CS+BF+ME' 2017

Oostenrijk|Burgenland
Deze niet-alledaagse blend bulkt van de charme. De combi tussen Cabernet en Merlot werkt erg goed maar het is de Blaufränkisch die er de laatste duw aan geeft. Zwart fruit, donkere kersen, nougat, potloodschilfers en kruidigheid in de neus. Het pallet is impressionant. Finesse en kracht, complexiteit en levendigheid! De tannines zijn mooi verweven en luiden een mooie finale in die maar blijft bekoren.
Prijs € 31,50 Member prijs Bespaar € 4,00 € 27,50
Deze niet-alledaagse blend bulkt van de charme. De combi tussen Cabernet en Merlot werkt erg goed maar het is de Blaufränkisch die er de laatste duw aan geeft. Zwart fruit, donkere kersen, nougat, potloodschilfers en kruidigheid in de neus. Het pallet is impressionant. Finesse en kracht, complexiteit en levendigheid! De tannines zijn mooi verweven en luiden een mooie finale in die maar blijft bekoren.

Specificaties

Vintage

2017

Volume

0.7500

Alcohol procent

13.50

Wijngaard, druif en ambacht

Grape Varieties

40% Blaufränkisch, 40% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot

Soil

Kalksteen "Leithakalk"

Vinification

Deze cuvée ondergaat een erg klassieke vinificatie. Eind oktober worden de druiven manueel geoogst en gefermenteerd in open eiken vaten. Na de zachte persing wordt de wijn gedurende 36 maanden in kleine eiken barriques opgevoed.

Tips om te genieten

Food Pairing

Gegrild rood vlees, eend of wild

Serving temperature

16 - 20°C

Aging Potential

2027

Klimaat en locatie

Regio

Burgenland
Cold
Cool
Intermediate
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem

Wijnprofiel

Fraicheur

Body

Tannin

Sweetness

Alcohol

Smaakprofiel

Smooth red

Markus Altenburger

Markus Altenburger geeft graag toe dat hij in zijn Oostenrijkse wijngaarden liefst zo weinig mogelijk doet: hij laat zijn wijnen al het werk opknappen. Zo moeten de wortels van de wijnstokken zich dieper en dieper in de schrale flanken van de Leithaberg zwoegen op zoek naar voedsel. Ook tijdens rijping en gisting laat Markus al het werk aan de druiven. Het resultaat is dan ook doodeerlijk: natuurlijke wijnen die het terroir en het cool climate-aspect door en door vertalen. Meer over Markus Altenburger
Copyright Vinetiq 2021 ©