Verfijn je keuze
White - Rich white - Cool - Continentaal - Witte vis
Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!
-
Domaine Gautheron Chablis Grand Cru 'Bougros' Frankrijk|Bourgogne|ChablisDe neus opent met tonen van witte nectarine, grapefruitzeste en schilfers van oesterschelp — een directe afspiegeling van het Kimmeridgien-kalkrijke terroir. In de mond toont hij een schitterende frisheid, knisperende zuren en een volle, gelaagde body. De minerale onderbouw zorgt voor structuur en grip, terwijl het fruit zich elegant ontwikkelt. De afdronk is lang, strak en pregnanter dan veel reguliere Chablis! Meer informatie >Prijs € 85,00 Member prijs Bespaar € 6,00 € 79,00






