Verfijn je keuze

White - Spicy

Pittige gerechten vragen om wijnen die een licht zoetje hebben. Niet te veel, maar enkel een heel klein randje. Bij het combineren van wijn met spicy food zijn er twee dingen die je moet vermijden: hoge zuren in de wijn en een alcoholpercentage hoger dan 13,5%. Lichtzoete wijnen verfrissen net het mondgevoel. Riesling is een voorbeeld van een druivenras die zoetheid gradaties kent. Maar in cool climate gebieden groeien nog veel meer druiven die goed zijn in combinatie met spicy gerechten.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Een prachtig goudgele tint in het glas met een verleidelijke geur van rozenblaadjes, muskaatnoot en een vleugje lychee, mooi in balans dankzij de mix met Riesling. In de mond ervaar je een soepele textuur en een levendige smaak die niet te overheersend is. Je proeft rijpe gele vruchten, subtiele bloemige tonen en een vleugje citrus. De frisheid is goed geïntegreerd, waardoor de wijn lekker licht blijft. Meer informatie >
    Prijs € 13,50 Member prijs Bespaar € 1,00 € 12,50
  2. BRONS BBW23

    Muscaris is een kruising tussen Solaris en Muscat. Een droge zeer frisse, minerale en fruitige wijn met aroma's van citrusvruchten, abrikozen en een vleugje honing. Veel lengte in de mond en een perfecte balans tussen fruit en zuren.

    Meer informatie >
    Prijs € 14,95 Member prijs € 14,95
  3. Hárslevelü en Furmint vormen het gedroomde Tokaj koppel. Waar Furmint structuur en focus aan de wijn geeft, zorgt Hárslevelü voor florale toetsen en iets lieflijks. Een perfect huwelijk dus. Aroma's van groene appel, kweepeer, citrus en hazelnoot. Een zuivere evenwichtige wijn, met strakke zuren, gul fruit en minerale toetsen. Het tikkeltje restsuiker rond het geheel af en past perfect bij een pittig gerecht. Meer informatie >
    Prijs € 14,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 12,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©