Wij gebruiken cookies om je ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Verfijn je keuze
Gastronomisch diner - Harde en gerijpte kazen
Om niet in de val te lopen bij het kiezen van een wijn bij kaas zijn er twee regels die je na kunt gaan: Hoe harder de kaas, hoe meer tannine de wijn mag hebben. Hoe romiger de kaas, des te meer zuurgraad mag er in de wijn terugkomen. In het geval van rijpe, harde kazen zijn vooral rode of zoete wijnen een goede match. De rode wijn mag zelfs wat power hebben. Ga je liever voor een zoete wijn? Dan mag de wijn echt wel suikers hebben, die balanceren de rijpe smaak van de kaas zeer goed.
- Domaine de la Taille aux Loups 'Jacky Blot' Montlouis Demi Sec 2020 Frankrijk|Loire|Montlouis Sur LoireEen halfdroge wijn naar de hand van meester Jacky Blot. Uiterst gastronomisch en aromatisch zeer rijk. Honing, citrus, boomgaardfruit en zelfs wat truffel stuiven uit het glas. De elegante precisie waarmee deze wijn blanceerd tussen zoet en zuur, fruitig en mineraal is werklijk indrukwekkend. Wie geduld heeft wordt beloond want enkele jaren rijping in de fles brengt dit geheel pas echt naar wereldniveau. Meer informatie >Prijs € 27,50 Member prijs € 27,50
- HALF BOTTLEDeze edelzoete wijn staat nog in zijn kinderschoenen. Hij is van het mooie jaar 2015 met zijn mooie zuren en gebalanceerde rijpheid. De spanning tussen de kracht en rijpheid van het edelzoet en de delicate zesty aciditeit geeft dit engelenvocht vleugels. Wat een finale, om van te genieten, sip per sip, in gezelschap of alleen. Er bestaat geen reden om niet elke maaltijd te eindigen met een glas moezelzoet. Meer informatie >Prijs € 28,00 Member prijs Bespaar -€ 4,00 € 32,00
- Le Clos de la Meslerie 'Peter Hahn' Vouvray DEMI-SEC 2016 Frankrijk|Loire|VouvrayDeze halfzoete parel uit de Loire combineert moeiteloos complexiteit met fruitplezier en fris met zoet. Gezuikerde citrusschillen met een bijna zoutige mineraliteit die in de neus bijna aan koper doet denken. Met 27 gram restsuiker zeker een zoete wijn te noemen maar met hopen fraicheur en spanning. Voor de liefhebbers en fijnproevers. De fanatieke Peter Hahn slaat hier weer de nagel op de kop. Meer informatie >Prijs € 28,50 Member prijs Bespaar € 2,55 € 25,95
- Le Clos de la Meslerie 'Peter Hahn' Vouvray TENDRE 2018 Frankrijk|Loire|VouvrayDeze zoete parel uit de Loire combineert moeiteloos complexiteit met fruitplezier en fris met zoet. Gesuikerde citrusschillen met een bijna zoutige mineraliteit die in de neus bijna aan koper doet denken. Voor de liefhebbers en fijnproevers. Met 18 gram restsuiker zeker een zoete wijn te noemen, maar met meer dan genoeg fraîcheur en spanning. Meer informatie >Prijs € 28,50 Member prijs Bespaar € 2,55 € 25,95Niet meer in voorraad
- HALF BOTTLEDeze edelzoete wijn staat nog in zijn kinderschoenen. Hij is van het mooie jaar 2014 met zijn mooie zuren en gebalanceerde rijpheid. De spanning tussen de kracht en rijpheid van het edelzoet en de delicate zesty aciditeit geeft dit engelenvocht vleugels. Wat een finale, om van te genieten, sip per sip, in gezelschap of alleen. Er bestaat geen reden om niet elke maaltijd te eindigen met een glas moezelzoet. Meer informatie >Prijs € 29,00 Member prijs Bespaar -€ 4,00 € 33,00
- half bottleStratus Icewine Red 2018 Canada|Ontario|Niagara PeninsulaEen rode ijswijn kom je niet veel tegen. Laat staan van Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. Maar wat een ontdekking. Dit is hemelse zoete wijn die door het wijnmaakprocédé uniek is in zijn soort. Op slechts enkele plaatsen in de wereld is dit mogelijk. Rijpe rode bessen in de neus, mooire zuurtjes die de zoetheid in toom houden en een zinderende afdronk! Meer informatie >Prijs € 29,95 Member prijs Bespaar € 4,00 € 25,95